Recepty Canal+ Domo

Späť na stránku Canal + Domo

Dezert na grilovaných baklažánoch

Dezert z grilovaných lilků
Porad:Súbojj chutí – David vs. Matteo 2, epizóda 2
Chod:Dezert
Kuchyňa:Talianska

Ingrediencie

  • 2 baklažány
  • soľ
  • olej
  • kávová lyžička škorice
  • 4 lyžice cukru
  • 450 g ricotty alebo tvarohu
  • 80 g cukru
  • 100 g horkej čokolády (70 % kakaa)
  • 150 ml smotany na  šľahanie 30 %
  • 20 g masla
  • hrsť pražených a nasekaných mandlí
  • 2 lyžice nakrájanej kandizovanej  pomarančovej kôry
  • 1 pomaranč
  • niekoľko keksíkov
  • 2 lyžice likéru cointreau alebo grand marnier

Postup prípravy

Ošúpte baklažány a nakrájajte ich na tenké dlhé plátky.
Trošku ich posoľte a odložte na 15 minút, kým nepustia šťavu. Potom každý plátok baklažánu osušte papierovou utierkou.
Plátky na oleji z obidvoch strán  ugrilujte na panvici.

Zmiešajte 4 lyžice cukru so škoricou a obalte v ňom ugrilované plátky baklažánu.
Zmiešajte tvaroh s cukrom, pridajte likér, nasekané mandle, nastrúhanú pomarančovú kôru, nasekanú kandizovanú pomarančovú kôru a rozdrtené keksíky.
Nasekajte horkú čokoládu na malé kúsky a vložte ju do misky.
V hrnci priveďte do varu smotanu. Nalejte horúcu smotanu do misky s čokoládou. Počkajte niekoľko minút, kým sa  čokoláda rozpustí a všetko vymiešajte do hladka. Pridajte 20 g masla a zase zamiešajte.

Do pekáča vložte vrstvu baklažánových plátkov, nato vrstvu ricotty a polejte čokoládou. Na čokoládu položte ďalšiu vrstvu baklažánov, ďalšiu vrstvu ricotty a ďalšiu vrstvu čokolády. Všetko opakujte do vypotrebovania indegriencií. Zakryte alobalom a vložte do chladničky na 2 hodiny.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka používaná pod licenciou Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 2, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905