Recepty Canal+ Domo

Muffiny z červenej repy a levandule

Muffiny z červené řepy a levandule
Porad: Zelená revolúcia Marty Dymek, epizóda 9
Chod:Dezert
Kuchyňa:Stredoeurópska

Ingrediencie

  • 1 veľká červená repa
  • 1 lyžica sušených kvetov levandule
  • 1 pohár rastlinného mlieka + 1 lyžica jablčného octu
  • 1 lyžica mletých ľanových semienok + 3 lyžice horúcej vody

Mokré ingrediencie

  • ¾ pohára trstinového cukru
  • ¼ pohára rastlinného oleja

Suché ingredience

  • 1,5 pohára pšeničnej múky
  • ½ pohára kakaa
  • 2 lyžičky kvalitnej  rozpustnej kávy
  • 1 lyžička jedlej sódy
  • ½ lyžičky kypriaceho prášku
  • špetka soli

Poleva

  • ½ tabuľky horkej čokolády
  • ½ pohára kokosového mlieka
  • na posypanie: nasekané orechy a kvety levandule

Postup prípravy

Ošúpte červenú repu, nakrájajte ju na väčšie kostičky a spolu s kvetami levandule priveďte k varu. Varte do mäkka, asi tak 20 minút. Potom nechajte odkvapkať a vychladnúť. Rozmixujte na pyré.

Odmerajte pol pohára pyré. Do veľkej misy nalejte mlieko a ocot a odložte na 5 minút. Medzitým zalejte ľanové semienka horúcou vodou a dajte na 3 minúty na bok. Vytvorí sa gel.

V malej miske premiešajte všetky suché ingrediencie metličkou.

Do mlieka zrazeného octom pridajte nabobtnané semienka, vzápětí pridajte ostatné mokré ingrediencie a všetko rozmixujte dohladka. Postupne pridávajte suché ingrediencie a pozvolna miešajte, až sa všetky prísady v miske krásne spoja.

Cesto nalejte do foriem na muffiny vyložených papierom na pečenie a pečte 15 – 18 minút. Medzitým v malom hrnci zohrejte všetky ingrediencie na polevu a šľahajte metlou, kým sa čokoláda úplne nerozpustí. Keď bude tekutá a hladká odstavte ju zo šporáku a nechajte aspoň 30 minút chladnúť.

Upečené muffiny rozložte na dosku a po vychladnutí polejte polevou. Posypte nasekanými orechami a kvetami levandule.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka vlastnená Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905