Recepty Canal+ Domo

Zapečené fazuľové lusky

Zapečené fazolové lusky
Porad: Zelená revolúcia Marty Dymek, epizóda 8
Chod:Obed
Večera
Kuchyňa:Stredoeurópska

Ingrediencie

  • 400 g fazuľových luskov
  • 1 batát
  • 200 g cherry paradajok
  • nastrúhaná kôra z pomaranča
  • niekoľko tymiánových lístkov
  • soľ a čierne korenie
  • olej

Príloha

  • pražené mandlové plátky

Postup prípravy

Do vriacej a osolenej vody hoďte fazuľky asi na 30 – 60 sekúnd. Potom fazuľky sceďte a rýchlo preložte do vodnej lázne s ľadom, uchovajú si tak farbu, chuť a vitamíny. Batát nakrájaný na menšie kúsky, pridajte spolu s luskami a ďalšími ingrediencemi do nádoby na pečenie, potrite olejom, posypte korením a pečte v rúre 15 – 20 minút. Na záver husto posypte praženými mandlovými vločkami a pokvapkajte olivovým olejom.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka vlastnená Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905