Recepty Canal+ Domo

Kvakové kari

Tuřínové kari
Porad: Zelená revolúcia Marty Dymek, epizóda 7
Chod:Obed
Večera
Kuchyňa:Stredoeurópska

Ingrediencie

  • 2 červené papriky
  • 1/2 batátu
  • 2 konzervy kokosového mlieka
  • soľ

Príloha

  • čerstvo nasekaná petržlenová vňať

Masala, čili kari pasta

  • 5 chilli papričiek so semienkami
  • 4 steblá citrónovej trávy
  • 4 cm čerstvého zázvoru
  • 4 strúžky cesnaku
  • 1/2 cibule
  • 2 lyžičky mletej rímskej rasce
  • 1 lyžička mletého koriandru
  • 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia
  • 2 lyžičky nastrúhanej citrónovej kôry
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1/2 lyžičky trstinového cukru

Postup prípravy

V mažiari, alebo v mixéri rozmixujte všetky prísady na masalu. Ošúpte kvaku a nakrájajte ju na kostičky. Na dne hrnca orestujte 3 lyžice masaly, pridajte kvaku a smažte 5 – 8 minút.

Nakrájajte zeleninu čo ostala, pridajte ju ku kvake a smažte ďaľších 15- 20 minút, kým nebude kvaka mäkká.

Podávajte v hlbokej miske s perličkovým jačmeňom.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka vlastnená Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905