Recepty Canal+ Domo

Petržlenový hummus

Petrželový hummus
Porad: Zelená revolúcia Marty Dymek, epizóda 6
Chod:Predjedlá a malé jedlá
Kuchyňa:Stredoeurópska
Vegetariánska a vegánska

Ingrediencie

  • 2 poháre suchého cíceru, namočené cez noc vo vode s lyžičkou jedlej sódy a v zápätí uvarené v nesolenej vode
  • 4 zväzky petržlenovevej vňate
  • 2 poháre svetlej tahini pasty
  • 1/4 pohára citrónovej šťavy
  • 1/2 čerstvého zeleného čili
  • soľ
  • 2/3 pohára ľadovej vody

Na posypanie

  • nastrúhaná citrónová kôra a kvalitný olivový olej

Postup prípravy

Uvarený cícer dôkladne prepláchnite v studenej vode, pridajte tahini, nahrubo nasekanú petržlenovú vňať, chilli, citrónovú šťavu a soľ, všetko rozmixujte tyčovým mixérom do veľmi hustej, ale hladkej hmoty.

Keď bude pasta bez hrudiek, postupne pridávajte vodu. Dochuťte soľou, pokvapkajte olivovým olejom a posypte čerstvo nastrúhanou citrónovou kôrou. Servírujte s pečivom, alebo so zeleninou.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka vlastnená Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905