Recepty Canal+ Domo

Späť na stránku Canal + Domo

Pečená mrkva s mrkvovým pestom

Pečená mrkev s mrkvovým pestem
Porad: Zelená revolúcia Marty Dymek, epizóda 4
Chod:Obed
Predjedlá a malé jedlá
Kuchyňa:Stredoeurópska
Vegetariánska a vegánska

Ingrediencie

  • 1 zväzok mrkve

Pesto

  • 1 zväzok mrkvovej vňate
  • 1/4 pohára nasekaného koriandru
  • kôra z polovičky citrónu (nastrúhaná)
  • malý kúsok chilli papričky
  • špetka soli
  • 1 pohár kešu orieškov (opražených)
  • 1/2 pohára hroznového oleja
  • lyžička citrónovej šťavy
  • soľ
  • čierne korenie

Postup prípravy

Mrkvu vložte do nádoby na pečenie, potrite olejom,posypte škoricou, soľou a malou špetkou čierneho korenia. Dajte pecť do rúry predohriatej na 220 °C.

Pesto
Vňať prelejte vriacou vodou, a potom ponorte do lázne s ľadovou drťou. Osušte ju a vzápätí rozmixujte s koriandrom, citrónovou kôrou, chilli a soľou do hustej pasty. Pridajte zbytok ingrediencii ( okrem oleja a znovu premixujte. )Odložte mixér a pozvoľna pridávajte olej. Dochuťte soľou a čiernym korením.

Hotové pesto rozprestrite na upečenú mrkvu a posypte čerstvým koriandrom.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka používaná pod licenciou Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 2, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905