Postup prípravy
Opláchnite fazule a namočte ich cez noc. Daľší deň ich uvarte do mäkka. Očistenú mrkvu, celer a petržleny uvarte na pare. Uvarené fazule rozmixujte so zeleninou a sezamom na hladkú kašu. Nakrájajte cibuľu nadrobno a poduste ju v prepustenom masle s bylinkami. Nechajte vychladnúť. Zmiešajte s kašou, pridajte pšeno, vajíčka, korenie a nasekanú petržlenovú vňať a znovu dobre premiešajte. Dochuťte soľou a čiernym korením. Formu na pečenie vymažte maslom a vysypte amarantovými vločkami (alebo inými obilnými vločkami).
Pripravenú zmes vložte do formy, stlačte ju a zalejte prepusteným maslom. Pečte v růre pri teplote 180 °C po dobu 60–90 minút. Pred vybraním z formy nechajte paštiku dobre vychladnúť.