Recepty Canal+ Domo

Paštika z fazulí mungo

Paštika z fazolí mungo
Porad:Uvar mi, mami! 2, epizóda 5
Chod:Predjedlá a malé jedlá
Nátierka
Kuchyňa:Orientálna
Vegetariánska a vegánska

Ingrediencie

  • 400 g fazulí mungo
  • 4 vajíčka
  • 3 mrkve
  • menší celer
  • 2 petržleny
  • 1 veľká cibuľa
  • 5 lyžíc praženého sezamu
  • 5 lyžíc vareného pšena
  • ½ zväzku zelenej petržlenovej vňate
  • rímska rasca, saturejka, mletá semená koriandru
  • pár lyžíc prepusteného masla
  • pár lyžíc amarantových vločiek (na vysypanie do formy)
  • soľ a čierne korenie na dochutenie

Postup prípravy

Opláchnite fazule a namočte ich cez noc. Daľší deň ich uvarte do mäkka. Očistenú mrkvu, celer a petržleny uvarte na pare. Uvarené fazule rozmixujte so zeleninou a sezamom na hladkú kašu. Nakrájajte cibuľu nadrobno a poduste ju v prepustenom masle s bylinkami. Nechajte vychladnúť. Zmiešajte s kašou, pridajte pšeno, vajíčka, korenie a nasekanú petržlenovú vňať a znovu dobre premiešajte. Dochuťte soľou a čiernym korením. Formu na pečenie vymažte maslom a vysypte amarantovými vločkami (alebo inými obilnými vločkami).

Pripravenú zmes vložte do formy, stlačte ju a zalejte prepusteným maslom. Pečte v růre pri teplote 180 °C po dobu 60–90 minút. Pred vybraním z formy nechajte paštiku dobre vychladnúť.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka vlastnená Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905