Recepty Canal+ Domo

Späť na stránku Canal + Domo

Mäsové guličky plnené zeleninou

Masové kuličky plněné zeleninou
Porad:Uvar mi, mami! 2, epizóda 5
Druh mäsa:Morčacie
Chod:Obed
Večera
Kuchyňa:Stredoeurópska

Ingrediencie

  • 0,5 kg mletého mäsa (nejlepšie je morčacie stehno)
  • 1 vajíčko
  • 1 cibuľa
  • 1 mrkva
  • 1 menší petržlen
  • 1 lyžica sladkej papriky
  • po lyžičke majoránky, oregána a rasce
  • 2 strúžky cesnaku
  • 2 lyžice paradajkovej omáčky
  • 2 lyžice nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
  • pár lístkov čerstvej bazalky
  • 1 lyžička soli
  • 0,5 lyžičky čierneho korenia
  • trochu javorového sirupu (na dochutenie)
  • prepustené maslo
  • zelenina (napr. brokolica, karfiol, ružičkový kel, cherry paradajky)

Postup prípravy

Na troške tuku osmažte nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridajte najemno nastrúhanú mrkvu a petržlen, osoľte a krátko poduste. Nechajte vychladnúť a zmiešajte s mletým mäsom. Potom pridajte korenie, čerstvé bylinky, paradajkovú omáčku a kvapku javorového sirupu a dobre premiešajte. Dochuťte soľou a čiernym korením.

Rozdeľte mäsovú zmes na dvanásť rovnakých častí, vytvorte placky do ktorých zabalíte kúsky na pare uvarenej zeleniny. ( paradjky nevarte.) Mäsové guličky pečte v rúre pri teplote 190 °C asi 30 minút.

Podávajte celé ( s prekvapením vnútri ), alebo nakrájané na polovičku. Chutia výborne aj teplé , aj studené.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka používaná pod licenciou Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 2, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905