Recepty Canal+ Domo

Mrkvové muffiny pod perinkou

Mrkvové muffiny pod peřinkou
Porad:Uvar mi, mami! 2, epizóda 4
Chod:Dezert
Kuchyňa:Stredoeurópska
Vegetariánska a vegánska

Ingrediencie

  • 1 pohár pohankovej múky
  • 1 pohár rýžovej múky
  • 4 vajíčka
  • 0,5 pohára nerafinovaného kokosového oleja
  • 3 - 4 lyžice javorového alebo datľového sirupu
  • 2 poháre strúhanej mrkve
  • 2 hrste vlašských orechov
  • sáčok BIO kypriaceho prášku do pečiva
  • zarovnaná lyžička škorice

Krém

  • 400 ml kokosového mlieka
  • 2 lyžice javorového sirupu
  • 2 lyžičky agaru
  • hrsť strúhaného kokosu (na posypanie)
  • ovocie

Postup prípravy

Vajíčka rozklepnite do misky, pridajte olej a sirup a premiešajte mixérom. Prisypte škoricu a kypriaci prášok a znovu premixujte, aby ste získali hladké cesto. Mrkvu umyte, ošúpte a nastrúhajte najemno. Nasekajte vlašské orechy. Do cesta pridajte obidve múky, nastrúhanú mrkvu a nasekané orechy. Všetko premiešajte. Lyžicou plňte formičky na muffiny. Vložte do rúry predohriatej na 170 °C a pečte 20 – 25 minút.

Medzitým pripravte krém: Do hrnca nalejte kokosové mlieko, pridajte sirup a agar. Za stálého miešania priveďte k varu. Krém nechajte vychladnúť. Keď začne tuhnúť potrite ním upečené muffiny a posypte strúhaným kokosom. Každý muffin ozdobte kúskom ovocia.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka vlastnená Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905