Recepty Canal+ Domo

Späť na stránku Canal + Domo

Boudin noir s jablkami a chrenovou pastou

Boudin noir s jablky a křenovou pěnou
Porad:Súbojj chutí – David vs. Matteo 2, epizóda 1
Druh mäsa:Bravčové
Chod:Predjedlá a malé jedlá
Kuchyňa:Francúzska

Ingrediencie

  • boudin noir alebo krvavničky (asi 400g)
  • 1 jablko (nejlepšie kyslé)
  • 20 g masla
  • 2 lyžice chrenu z pohára alebo čerstvo nastrúhaného chrenu
  • 4 lyžice smotanového jogurtu alebo smotany
  • 2 lyžice nasekanej pažitky
  • 2 hŕstky zmesi mladých šalátových listov
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 a pol kávovej lyžičky  citrónovej šťavy
  • soľ
  • čierne korenie
  • bageta

Postup prípravy

Zmiešajte chren s plnotučným jogurtom, alebo so smotanou.
Ošúpte jablko a nakrájajte ho na mesiačiky. Na panvici rozohrejte maslo, vložte mesiačiky a opražte do zlatova, ale aby ostali stále al dente. Mesiačiky vyberte, a na pánvici  niekoľko minút zo všetkých strán opražte boudin noir alebo krvavničku. Na konci smaženia pridajte mesiačiky  a ešte niekoľko sekúnd ohrievajte.

Zmiešajte šaláty s olivovým olejom a citrónovou šťavou. Dochuťte soľou a čierným korením.
Bagetu pozdĺžne rozkrojte na polovičky a potrite chrenovou pastou. Na chrenovú pastu položte smažený boudin noir a jablká. Šaláty môžete podávat zvlášť alebo ich vložiť do bagety.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka používaná pod licenciou Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905