Recepty Canal+ Domo

Mandľový koláč s jablkami

Mandlový koláč s jablky
Porad:Uvar mi, mami! 2, epizóda 7
Chod:Dezert
Kuchyňa:Stredoeurópska

Ingrediencie

  • 200 g lúpaných mandlí
  • 50 g kokosovej múky
  • 40 g xylitolu
  • ½ lyžičky škorice (na posypanie)
  • 3 vajíčka
  • 3 plné lyžičky BIO kypriaceho prášku do pečiva
  • 4–5 jabĺk
  • trocha kokosového tuku
  • voda

Postup prípravy

Rozomelte mandle a xylitol najemno a pridajte kypriaci prášok. Vajíčka ušľahajte a zmiešajte so suchými ingredienciami. Za neustálého miešania pridávajte po troškách vodu, až získate konzistenciu hustej smotany. Cesto prelejte do sklenenej, alebo keramickej nádoby, vytretej kokosovým tukom, obložte nakrájanými jablkami a posypte škoricou.

Pečte aspoň 30 minút pri teplote 150–170 °C. Cesto by malo narásť približne dvojnásobne.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka vlastnená Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905