Recepty Canal+ Domo

Späť na stránku Canal + Domo

Pohankové pirohy plnené šošovicou

Pohankové pirohy plněné čočkou
Porad:Uvar mi, mami! 2, epizóda 6
Chod:Obed
Večera
Kuchyňa:Stredoeurópska
Vegetariánska a vegánska

Ingrediencie

Cesto

  • 200 g bielej pohankovej múky
  • 50 g zemiakového škrobu
  • 1 pohár vriacej vody
  • 1 lyžička soli
  • 1 lyžica prepusteného masla

Náplň

  • 1,5 pohára varenej zelenej šošovice
  • 1 cibuľa
  • 1 mrkva
  • pár šampiónov
  • 1 strúžok cesnaku
  • 1 lyžica majoránky
  • pol zväzku nasekanej petržlenovej vňate
  • 1/2 lyžičky rasce
  • soľ a čierne korenie na dochutenie

Postup prípravy

Pripravte náplň
Cibuľu a cesnak ošúpte a nakrájajte. Mrkvu očistite a nastrúhajte najemno. Nakrájajte šampióny. Na prepustenom masle osmahnite najprv cibuľu a cesnak, potom pridajte nastrúhanú mrkvu a šampióny, osoľte, okoreňte a poduste do mäkka. Zmiešajte s uvarenou šošovicou a rozmixujte. Podľa chuti pridajte soľ a čierne korenie.

Pripravte cesto
V miske zmiešajte pohankovú múku so zemiakovým škrobom, pridajte tuk a zalejte vriacou vodou. Zamiešajte vareškou a nechajte trošku zchladiť, aby ste mohli rukami vypracovať hladké cesto. Potom kúsok odtrhnite ( zbytok cesta prikryte – nesmie úplne vychladnúť) , rozváľajte do tenka na posypanej doske. Pohárom vykrajujte kolieska, ktoré naplníte šošovicovou zmesou. Povarte krátko v osolenej vode. Stačí 2 – 3 minúty.

Pozor: pirohy sú krehké a veľmi ľahko sa rozvaria.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka používaná pod licenciou Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 2, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905