Recepty Canal+ Domo

Keksíky z ječmenných krúp

Sušenky z ječných krup
Porad:Uvar mi, mami! 2, epizóda 9
Chod:Predjedlá a malé jedlá
Dezert
Kuchyňa:Stredoeurópska
Vegetariánska a vegánska

Ingrediencie

  • 100 g ječmenných krúp
  • pohár dýňového pyré
  • 1 menšia kvašená uhorka
  • 1 cibuľa
  • 1 lyžička majoránky
  • ½ lyžičky mletej rímskej rasce
  • 1 strúžok cesnaku
  • trošku prepusteného masla
  • nelúpaný sezam
  • soľ na dochutenie

Postup prípravy

Uhorku nastrúhajte najemno a zmiešajte s upečenou tekvicou. Pridajte korenie, olej a uvarené jačmenné krúpy. Nadrobno nakrájanú cibuľu mierne osmažte, zmiešajte s tekvicovou zmesou a podľa chuti osoľte. Papier na pečenie ľahúčko potrite maslom a dajte na plech. Lyžičkou naberajte tekvicovú zmes a na plechu tvarujte rovnako silné placky.

Pečte v rúre pri teplote 170 °C po dobu 20–30 minút. Keksíky chutia rovnako dobre teplé aj studené.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka vlastnená Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905