Recepty Canal+ Domo

Späť na stránku Canal + Domo

Ryžový koláč so zeleninou a la pizza

Rýžový koláč se zeleninou a la pizza
Porad:Uvar mi, mami! 2, epizóda 3
Chod:Obed
Večera
Kuchyňa:Talianska
Vegetariánska a vegánska

Ingrediencie

Cesto

  • 1 pohár ryžovej múky
  • 0,5 pohára ľubovoľného škrobu, napr. zemiakového
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1,5 lyžičky soli
  • 1 lyžička medu
  • špetka kurkumy
  • 1 pohár teplej vody
  • 30 g čerstvého droždia

Prísady na pizzu

  • pár stredne veľkých šampiónov
  • 1 červená paprika
  • 1 stredná cibuľa
  • hrsť olív bez kôstok
  • 2–4 malé oštiepky
  • 125 g mozzarelly
  • hrsť rukoly
  • cherry paradajky
  • čerstvá bazalka
  • oregáno

Paradajková omáčka

  • Pohár paradajkovej passaty
  • 1 strúžok cesnaku
  • 0,5 lyžičky oregána
  • soľ na dochutenie
  • 1 lyžička medu
  • pár listov čerstvej bazalky

 

Postup prípravy

Droždie rozdrobte a dôkladne zmiešajte s teplou vodou a lyžicou medu, aby sa rozpustilo. V mise zmiešajte múku so škrobom, pridajte soľ, olivový olej kurkumu a prilejte vodu s droždím. Všetko premiešajte. Až získate cesto s konzistenciou hustej smotany, nalejte ho do koláčovej formy o priemere 30 cm vytretej trochou olivového oleja. Zakryte a nechajte kynúť asi 10 – 12 minút.

Mozzarelu nakrájajte na tenké plátky a oštiepky nastrúhajte nahrubo. Umytú a nakrájanú zeleninu ľahko poduste na panvici. ( al dente ) Do paradajkovej passaty pridajte nasekaný cesnak, oregáno, bazalku, soľ a trochu medu. Omáčku je dobré pripraviť deň dopředu, získa tak výraznejšiu chuť. Vykynuté cesto pečte v predohriatej rúre (180 °C ) asi 7 – 10 minút.

Mierne prepečené cesto potrite trochou paradajkovej omáčky a obložte vychladnutými přísadami. Vráťte späť do rúry a pečte ďaľších 15 minút. Koláč podávajte teplý, alebo vychladnutý.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka používaná pod licenciou Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905