Recepty Canal+ Domo

Späť na stránku Canal + Domo

Veganský bigos so slivkami

Veganský bigos se švestkamii
Porad:Uvar mi, mami! 2, epizóda 1
Chod:Predjedlá a malé jedlá
Šalát
Kuchyňa:Stredoeurópska
Vegetariánska a vegánska

Ingrediencie

  • ½  kelu
  • ½ kg kyslej kapusty
  • 150 g sušených sliviek
  • 1 cibuľa
  • 1 mrkva
  • 1 petržlen
  • malý strúžok cesnaku
  • pár lyžíc paradajkového pretlaku
  • pár lyžíc rastlinného tuku
  • čerstvo mleté čierne korenie
  • soľ
  • pár bobkových listov
  • pár guličiek nového korenia
  • 2 guličky jalovca
  • 2–4 lyžice sušeného ligurčeku (podľa chuti)
  • 2 poháre vody

Postup prípravy

Umyte a ošúpte všetkú zeleninu. Nakrájajte cesnak a cibuľu najemno, mrkvu a petržlen nastrúhajte nahrubo. Kel a kyslú kapustu nakrájejte najemno. Sušené slivky rozkrájajte na polovičky. Vo veľkom hrnci rozohrejte tuk, pridajte cesnak a cibuľu a za stálého miešania jemne osmažte. Potom pridajte mrkvu a petržlen a ešte chvíľu smažte. Do zeleniny prilejte dva poháre vody, pridajte kel a kyslú kapustu, slivky, nové korenie, bobkový list, jalovec a všetko premiešajte.

Prikryte a duste niekoľko hodín na veľmi miernom ohni ( kontrolujte množství vody, v prípade potreby podlejte, aby sa bigos nespálil.) Nakoniec pridajte paradajkový pretlak, soľ podľa chuti, ligurček a čierne korenie a miešajte, kým sa slivky úplne nerozvaria.

Pamätajte: ohrievaný bigos bude chutiť každým dňom lepšie!

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka používaná pod licenciou Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905