Recepty Canal+ Domo

Bageta s pečeným morčacím stehnom a egrešovým džemom

Bageta s pečeným krůtím stehnem a angreštovým džemem
Porad:Jakubiak rodine, epizóda 2
Druh mäsa:Morčacie
Chod:Predjedlá a malé jedlá
Kuchyňa:Stredoeurópska

Ingrediencie

  • Morčacie stehno
  • soľ2
  • červená paprika
  • 4 cibule šalotky
  • 2 strúžky cesnaku
  • 2 zelené paradajky
  • lyžička kajenského korenia                                                     
  • niekoľko zrniečok koriandru
  • nakrájené paradajky v plechovke
  • 100 ml pomarančovej šťavy
  • niekoľko lístkov čerstvej máty
  • bageta
  • niekoľko lístkov čerstvej bazalky
  • sáčok na pečenie


džem:

  • hrnčeky egrešu
  • 3 lyžice medu
  • stredná uhorka
  • 1 cibuľa šalotka
  • 100 ml pomarančovej šťávy

Postup prípravy

Osolené morčacie stehno vložte do sáčku na pečenie, do ktorého pridajte nakrájanú papriku, šalotky, paradajky a cesnak. Dochuťťe korením a koriandrom. Pridajte paradajky z plechovky, pomarančovú šťavu a mátu. Sáčok zaviažte a pretrepte. Pečte na 180° C asi 30-40 minút.

Behom pečenia mäsa si pripravte rychlý džem. Na pánvicu nasypte egreš, polejte medom a rozmačkajte. Do změsi pridajte nakrájenú šalotku a uhorku, ktorú je treba pred krájaním zbaviť jadier.

Džem dajte do inej nádoby, dolejte pomarančovou šťavou a rozmixujte.

Bagetu pokvapkajte olivovým olejom a opečte na grile.

Upečené morčacie stehno nakrájajte na plátky.

Bagetu namažte džemom, navrch položte mäso, zeleninu a lístky bazalky.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka vlastnená Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905