Recepty Canal+ Domo

Losos v citrónovom sirupe so špenátovým šalátom

Losos v citronovém sirupu se špenátovým salátem
Porad:Jakubiak rodine, epizóda 12
Druh mäsa:Ryby a morské plody
Chod:Obed
Večera
Kuchyňa:Stredoeurópska

Ingrediencie

  • 4 filety z lososa
  • lyžička čierneho korenia
  • papier na pečenie
  • pohár vody
  • 5 lyžičiek cukru
  • citrón
  • pohár citrónovej šťavy
  • steblo citrónovej trávy
  • 100 ml suchého bieleho vína   

Špenátový šalát

  • hrsť špenátu
  • cibuľa
  • 4 sušené paradajky
  • 2 strúžky cesnaku
  • 2 zelené paradajky
  • hrsť zeleného hrozna
  • žltá chilli paprička
  • hrsť vlašských orechov
  • 2 lyžice kapár
  • 8 nakladaných cibuliek
  • lyžička soli a čierneho korenia
  • hrsť nastrúhaného dlho zrajúceho syra
  • 2 lyžice olivového oleja

 

Postup prípravy

Do panvice nalejte vodu a prisypte cukor. Pridajte citrónové plátky, citrónovú šťavu, citrónovú trávu a víno. Navrch položte filety z lososa zabalené v papiery na pečenie a duste asi 10 minút.

Pripravte si šalát. Na panvicu nalejte olivový olej a pridajte nakrájaný cesnak, cibuľu, sušené paradajky, chilli,hrozno, vlašské ořechy, kapary, nakladané cibulky, zelenú paradajku a špenát. Nakoniec posypte strúhaným syrom a preložte na tanier. Šalát zalejte čerešňovým octom. Podávajte s lososom.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka vlastnená Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905