Recepty Canal+ Domo

Hovädzie nachos a pálivá polievka s čiernymi fazuľami

Hovězí nachos a pálivá polévka s černými fazolemi
Porad:Uvar mi, mami!, epizóda 11
Druh mäsa:Hovädzie
Chod:Predjedlá a malé jedlá
Polievka
Kuchyňa:Juhoamerická

Ingrediencie

Nachos

  • 500 g hovädzieho mäsa
  • 4 červené cibule
  • 3 lyžice maste
  • 2 cibule
  • 1,5 pohára pomarančovej šťavy
  • 4 strúžky cesnaku
  • kukuričné placky
  • strúhaný čedar
Polievka
  • stopkatý celer
  • 4 strúžky cesnaku
  • 2 papričky jalapeno
  • 2 papričky chipotle
  • 2 lyžice bravčovej maste
  • 500 g mletého bravčového mäsa
  • 3 hrste varených čiernych fazulí
  • 10 ml paradajkového  pretlaku
  • 1,5 l zeleninového vývaru
  • mix mexického korenia
  • paradajka
  • hrsť lístkov koriandru
  • 0,5 tabulky horkej čokolády

Postup prípravy

V hrnci rozpustite masť, vložte napol rozkrojenú cibuľu, hovädzie mäaso a poduste, prilejte pomarančovú šťasvu, pridajte cesnak a duste kým mäso nezmäkne.

Kukuričné placky nakrájajte na trojuholníky a usmažte v rozpálenom oleji. Hotové nachos nechajte okvapkať na papierovej utierke, aby sa zbavili prebitočného oleja a posypte mexickým korením. Uvarené hovädzie mäso s cibuľou nadrobno nakrájajte , pridajte mexické korenie, lyžičku šťavy z papričky chipotle a naberačku vývaru, v ktorom sa dusilo hoväadzie mäso. Dochuťte soľou a premiešajte.

Do pekáčku nasypte nachos a na ne naneste hovädzie mäso. Posypte strúhaným čedarom a vložte na 5 minút do rúry predohriatej na 200°C. Nakrájajte červenú cibuľu, paradajku a koriander a položte na hovädzie mäso.

Pripravte si polievku
Cibuľu, celer, cesnak a papričky jalapeno nakrájajte na kostičky a orestujte na masti. Pridajte mleté mäso, dochuťte soľou a mexickým korením, pridajte fazule, paradajkový pretlak a vývar. Až polievka príde k varu pridajte čokoládu. Na ozdobu polievky si pripravte nadrobno nalámané nachos a lístky zo stopkatého celeru.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka vlastnená Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905