Šport

Šláger, kam sa pozrieš!

Premier League – zápasy najpopulárnejšej ligy sveta
Skylink Live TV

Sledujte na CANAL+ Sport na Skylink Live TV Sledovať

Nasledujúce týždne pravdepodobne rozhodnú o osude celej sezóny. V anglickej Premier League nás čaká nabité obdobie plné vzájomných zápasov tých najlepších tímov. A tiež koniec jednej veľkej éry.

Reč je samozrejme o konci pravidelného merania síl dvoch legendárnych manažérov. Jürgen Klopp nedávno šokoval futbalový svet, keď oznámil, že po viac ako ôsmich rokoch skončí na lavičke Liverpoolu. V nedeľu 10. marca tak jeho The Reds nastúpia do ligového súboja s Manchestrom City Pepa Guardiolu možno vôbec naposledy.

Oba celky v tejto sezóne patria medzi hlavných kandidátov na titul. Jeho zisk by pre Kloppa znamenal veľkolepú rozlúčku, pre Guardiolu zase štvrtú trofej Premier League v rade, čím by vytvoril nový rekord. O motiváciu tak majú dvaja najdlhšie aktuálne slúžiaci manažéri v lige postarané.

Veľká túžba po titule srší aj z Arsenalu. Koniec koncov, severolondýnsky klub by ho mohol získať po dlhých 20 rokoch. V hlave má navyše stále zlyhanie v závere minulej sezóny. V sobotu 16. marca družina Mikela Artetu privíta doma Chelsea. A ak to myslí so svojimi ambíciami vážne, musí svojho rivala jednoznačne poraziť.

Hneď ďalší deň prinesie pre zmenu veľké derby na severozápade Anglicka. Liverpool sa totiž predstaví na ihrisku Evertonu, kde to žiadny tím nemá jednoduché. Na druhú stranu, Toffees v domácom Merseyside derby nezvíťazili od roku 2010. Vtedy za Karamelky ešte dával góly súčasný manažér Arsenalu Arteta. V nedeľu 17. marca sa Španiel bude modliť, aby ho niekto po dlhom čase napodobnil a postaral sa o stratu konkurenta.

Obrovský šláger sa potom odohrá 31. marca, kedy si to Manchester City priamo rozdá s Arsenalom. Už som spomínal minulú sezónu, v ktorej Kanonieri zlyhali v cieľovej rovinke. Vtedy ani jedno stretnutie so Citizens nezvládli a nakoniec im odovzdali titul. V tomto ročníku Premier League už však Arsenal dokázal City po dlhých ôsmich rokoch pokoriť a niečo podobné bude chcieť zopakovať aj na Etihad Stadium.

Úradujúceho majstra čaká ďalšie ťažké stretnutie 3. apríla, kedy sa na jeho štadióne predstaví Aston Villa. A 6. apríla sa zase môžeme tešiť na historicky najvýznamnejší súboj v Anglicku medzi Manchestrom United a Liverpoolom. S CANAL+ Sport vám ani jeden z veľkých zápasov najpopulárnejšej ligy sveta neunikne!

Premier League

Šport
Foto CANAL+
CANAL+ Sport pondelok 4. 3. Moj TV program Satelitná televízia: CANAL+, CANAL+ Komplet, Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet a Premium Internetová televízia: CANAL+, CANAL+ Komplet, Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO a Premium

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC