Šport

S CANAL+ Sport môžete byť hviezdam Premier League na dosah ruky

Premier League – prenosy, živé vstupy, rozhovory
Skylink Live TV

Sledujte na CANAL+ Sport na Skylink Live TV Sledovať

Reportéri CANAL+ Sport pravidelne vyrážajú do Anglicka, odkiaľ prinášajú divákom exkluzívny obsah priamo z dejiska najlepšej ligy sveta. Robiť reportáž zo zápasov Premier League a mať pri mikrofóne hviezdneho Bukaya Saku? Zážitok na celý život.

CANAL+ Sport, Bukayo Saka,“ prehodil chodbou šéf produkcie Premier League. Automaticky som si myslel, že hovorí o našom staršom bratovi z Francúzska. Ale to som sa ťažko netrafil. Vedľa hviezdneho chlapca Arsenalu bolo perom načmárané CANAL+ Sport Cz/Sk. Paráda!

Pod časovým presom som zahodil nováčikovskú mentalitu. Šrotovalo mi hlavou, čo všetko Saka v zápase prežil, čo ho čaká v budúcom týždni, narýchlo som hľadal štatistické perličky a vybavil som si, že o dva dni oslavuje narodeniny. Už len vymyslieť, ako prelomiť ľady pred samotným rozhovorom. V mixzóne panoval prirodzený chaos. Prakticky súbežne s posledným hvizdom do nej totiž nabiehajú dychtiví reportéri k jednotlivým „spovedacím komôrkam“, kde netrpezlivo čakajú na unavených respondentov. Tým sa obvykle z najrôznejších dôvodov z kabíny veľmi nechce, ale mediálne povinnosti velia jasne.

Keď som chcel v máji vyspovedať Pepa Guardiolu, ľudia z produkcie sa na mňa iba usmiali. O to viac som neveril vlastným ušiam, že mi na Emirates prisúdili práve zlatého chlapca Saku. Po takom zápase. A iba deň potom, čo som sa s pomocou nejakej juhoanglickej anomálie „primotal“ k pozápasovým rozhovorom s rešpektovanými manažérmi Robertom De Zerbim a Eddiem Howeom. Neuveriteľné.

Teraz nesmiem sklamať. V hlave mi bežalo, koľko fanúšikov Arsenalu by si so mnou s chuťou vymenilo miesto. A koľko kolegov reportérov. Vďaka exkluzívnej zmluve CANAL+ Sport s Premier League a súhre okolností ukázala novinárska šťastena práve na mňa. Nadosmrti si to neprestanem vážiť. Je to veľký záväzok. Radšej ani nebudem prehnane zabiehať do detailu, ako veľmi sa mi triasla ruka zvierajúca mikrofón.

Bukayo Saka pôsobil, že toho má tak akurát. Bolo mi ho až trochu ľúto. Mal za sebou už niekoľko rozhovorov. Bol vyčerpaný, pokopaný a po každom rozhovore sa pýtal, kedy ho už pustia. Aj taký je život elitnej hviezdy Premier League. Kým si užiješ výhru, musíš pretrpieť dotieravé médiá. Po veľkom zápase hráči absolvujú pokojne šesť, sedem, možno aj desať rozhovorov. Ak sa chcete vyvarovať béžovým „tak určite“, zachovať dynamickú energiu, nie je to ľahká disciplína ani pre jednu stranu. Každého zaujíma napospol to isté, logicky.

Konečne na mňa vyšiel rad, čo okrem mňa nepotešilo v napchatej miestnosti snáď vôbec nikoho. „Bukayo, asi si to nevybavíš, ale pred pár rokmi sme sa stretli na ihrisku,“ prehodil som. „Vážne?“ Odvetil so záujmom. „Hej, hral som za Spartu.“ „A vieš, že áno? To je vtipné,“ rozžiaril sa. Tak to by sme mali, pomyslel som si. Teraz už len nezabudnúť na jeho narodeniny a budem najšťastnejší... Rozhovor trval asi päť minút a vzápätí ho mohli sledovať naši diváci v rámci zápasového štúdia Match Time.

Pre túto sezónu pripravujeme ešte niekoľko ďalších výjazdov na ostrovy. Tak pri tom buďte s nami a sledujte CANAL+ Sport.

Premier League

Šport
Foto CANAL+
CANAL+ Sport nedeľa 1. 10. Moj TV program Satelitná televízia: CANAL+, CANAL+ Komplet, Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet a Premium Internetová televízia: CANAL+, CANAL+ Komplet, Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO a Premium

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC