Šport

Preteky o titul v plnom prúde!

Premier League – najslávnejšia ligová súťaž
Skylink Live TV

Sledujte na CANAL+ Sport na Skylink Live TV Sledovať

Karty sú rozdané. Štvrtina ďalšieho ročníka najslávnejšej ligovej súťaže na svete je za nami a o hlavných kandidátoch na titul je jasno. Alebo nie tak celkom? Premier League je nevyspytateľná liga a už niekoľkokrát sa futbaloví fanúšikovia presvedčili o tom, že nie je dobré jej priebeh príliš predvídať. Niečo ale snáď prvé mesiace napovedať mohli…

Skvelý vstup do sezóny opäť prežil londýnsky Arsenal. Mužstvo, ktoré vlani po dlhý čas kraľovalo tabuľke, si v lete priviedlo niekoľko drahých posíl a tiež nového brankára. V prvých zápasoch mladý manažér Mikel Arteta hľadal spôsob, ako zakomponovať nováčikov do svojho herného štýlu. Teraz už sa ale zdá, že na to španielsky stratég prišiel a Kanonieri znova šliapu ako dobre namazaný stroj.

Najlepšie to dokázali v októbrovom stretnutí s Manchestrom City. Súboj s úradujúcim majstrom predstavoval pre Arsenal viac ako len zápas. Gunners sa totiž v predošlých rokoch stali akýmsi obetným baránkom Citizens. Takmer osem rokov proti modrému tímu z Manchestru nezískali v Premier League ani bod, inkasovali celkovo 33 gólov a sami ich dali iba päť. Zlyhanie na cieľovej rovinke v minulej sezóne a odovzdanie titulu práve City tak predstavovalo len vrchol ľadovca traumy Kanonierov.

Ten sa však Artetovým zverencom podarilo konečne prelomiť. Ako ľadoborec zafungovala historicky najdrahšia posila klubu Declan Rice. Niekdajší kapitán Tomáša Součka a Vladimíra Coufala vo West Hame sa okamžite stal motorom zálohy ďalšieho londýnskeho klubu. A v domácom zápase proti Manchestru City sa práve prítomnosť 24ročného Angličana ukázala možno ako rozhodujúca. Obzvlášť keď hosťom chýbala ich opora v strede poľa Rodri.

Napriek tomu sa fanúšikovia Arsenalu rozhodne nemôžu usmievať od ucha k uchu. Starosti im totiž robí forma ich úhlavného rivala, Tottenhamu Hotspur. Kohúti v lete síce prišli o svojho historicky najlepšieho strelca, tvár a ikonu tímu Harryho Kanea. Do severolondýnskeho klubu však zavítala nová energia plná odhodlania a prirodzenej charizmy. Na svedomí ju má austrálsky manažér s gréckymi koreňmi Ange Postecoglou. Pozitívny prístup 58ročného kouča sa okamžite preniesol na ihrisko, kde Tottenham predvádza atraktívny futbal a zároveň zbiera body.

To isté sa nedá povedať o ďalšom z londýnskych veľkoklubov – Chelsea. Nový tréner, noví hráči, ale v úvode sezóny priaznivci tímu zo Stamford Bridge prežívali rovnakú mizériu ako v tej predchádzajúcej. Nezostáva im než dúfať, že to najhoršie obdobie pod americkými majiteľmi už majú za sebou. Predsa len, mužstvo plné talentovaných (a nie práve lacných) mladíkov sa musí z podstaty veci výkonnostne iba zlepšovať. Na zapojenie sa do tohtoročného boja o titul to však zo strany Blues nevyzerá.

Potenciál zlepšovať sa... podobnú útechu by si priali mať aj v Manchestri United. Mužstvo Erika ten Haga už ale malo byť pripravené na okamžitý úspech. Napriek tomu vstúpilo do sezóny úplne mizerne a jedným z vinníkov v očiach fanúšikov sa stala aj nová brankárska jednotka André Onana. Kamerunský gólman mal do brány Červených diablov priniesť pokoj a sebavedomie, opak je však pravdou. No nielen kvôli nemu je na tom niekdajší hegemón anglického futbalu stále zle.

Vrátia sa spiaci giganti do boja o titul? Alebo im rozbehnutí konkurenti nadobro odskočia? To všetko prezradia nasledujúce mesiace na obrazovkách CANAL+ Sport. A vy pri tom nesmiete chýbať!

Premier League

Šport
Foto CANAL+
CANAL+ Sport pondelok 6. 11. Moj TV program Satelitná televízia: CANAL+, CANAL+ Komplet, Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet a Premium Internetová televízia: CANAL+, CANAL+ Komplet, Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO a Premium

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC