Šport

Premier League vo svojej jubilejnej sezóne na novej stanici!

Premier League – program o športe
Skylink Live TV

Sledujte na CANAL+ Sport na Skylink Live TV Sledovať

Nový ročník anglickej Premier League, ktorá v auguste oslávi svoje 30. narodeniny, je konečne tu! Spolu s ním tiež nová športová stanica CANAL+ Sport, ktorá všetkých 380 zápasov sezóny najvyššej anglickej súťaže ponúkne priamym prenosom. V tom prvom sa predstaví londýnsky Arsenal!

Čím je pre deti čakanie na Vianoce, tým je pre milovníkov špičkového anglického futbalu vyzeranie nového ročníka Premier League. Aj keď je tento rok letná pauza kvôli majstrovstvám sveta v Katare o týždeň kratšia, rovnako sa mnohým zdá byť čakanie takmer nekonečné. 5. augusta o 21 hodine sa ale ide konečne znova na vec! 

Je malým prekvapením, že druhý rok po sebe začína nová sezóna Premier League zápasom Arsenalu. Gunners hrajú opäť vonku, opäť v Londýne a opäť z toho asi nemajú žiadnu zvláštnu radosť. Vlani prehrali v prvom kole 0:2 s Brentfordom a tentoraz ich čaká vonku Crystal Palace. V Selhurst Parku Kanonieri tento rok na jar prehrali po katastrofálnom výkone v prvom polčase 0:3 a domáci stánok Crystal Palace tak naozaj nie je miestom, kde by Arsenal chcel sezónu zahajovať.

Hráčska legenda Gunners Patrick Vieira, dnes kouč Palace, dokázala Eagles hlavne v obrane neskutočne zlepšiť, čo sa už teraz podľa „dobre informovaných zdrojov“ chystá v predzápasovom štúdiu s moderátorom Jaromírom Bosákom zanalyzovať futbalový expert CANAL+ Sport Radoslav Kováč.

Kováč Premier League sám hrával v drese West Hamu United, kde po ňom český futbalový prápor držia poriadne vysoko Tomáš Souček s Vladimírom Coufalom. Kladivári by si podobne ako Arsenal pravdepodobne na úvod sezóny priali pohodovejšieho súpera, ale nedá sa svietiť. Na londýnsky Olympijský štadión, kde sú Hammers v nesmierne výhodnom „podnájme“ a kde nebude chýbať ani náš reportér, totiž nepríde nikto iný, než majstrovský Manchester City. Českí reprezentanti by sa tak na ihrisku mohli stretnúť s najžiarivejšou posilou Citizens, nórskym forvardom Erlingom Haalandom. Ako si tento megažiadaný futbalový „tovar“ bude v Premier League zvykať, bude jednou z veľkých tém nadchádzajúceho ročníka. Mimochodom hneď v jeho úvode oslávi Premier League 30 rokov svojej existencie. Najvyššia anglická súťaž pochopiteľne existuje podstatne dlhšie, ale až od leta 1992 nesie dnešný hrdý názov. V rámci osláv ponúkne ostrovná produkcia množstvo televíznych špeciálov, na ktoré sa na obrazovkách CANAL+ Sport môžete takisto tešiť.

Vďaka tejto novej športovej stanici zaplesajú srdcia fanúšikov menších alebo povedzme menej protežovaných anglických klubov, ktoré sa predtým v Česku a na Slovensku tak často v programovej ponuke neobjavovali. Teraz budú mať priaznivci Newcastlu, Aston Villy alebo Fulhamu možnosť vidieť každý zápas svojho obľúbeného klubu. Nezriedka sa navyše vďaka zápasovému štúdiu Match Time alebo pondelňajšej talkshow Premier Club pozrú týmto klubom poriadne pod kožu.  

Zápasové štúdiá 1. kola 

Piatok 5. 8. v 21:00 
Crystal Palace – Arsenal
komentuje Matúš Lukáč
(štart zápasového štúdia s Jaromírom Bosákom o 20:20)

Sobota 6. 8. v 18:30
Everton – Chelsea
komentuje Matúš Lukáč 
(štart zápasového štúdia s Marekom Skáčikom o 18:00)

Nedeľa 7. 8. v 15:00 
Manchester
United – Brighton
komentuje Matúš Lukáč 
(štart zápasového štúdia s Marekom Skáčikom o 14:30)

Nedeľa 7. 8. v 17:30 
West Ham – Manchester City
komentuje Jaromír Bosák
(štart zápasového štúdia s Marekom Skáčikom o 14:30)

Premier League

Šport
Foto Getty Images

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC