Dokument

Spomienka na holokaust

Historický dokument Spomienka na holocaust
Skylink Live TV

Sledujte na Viasat History HD na Skylink Live TV Sledovať

Sú veci, na ktoré by sme najradšej zabudli, ale zároveň si ich musíme neustále pripomínať, aby sa už nikdy nezopakovali.

Jednou z najdesivejších kapitol minulého storočia je druhá svetová vojna a s ňou spojený holokaust. Udalosti, ktoré fatálne poznačili životy miliónov ľudí po celom svete. Udalosti, ktoré priniesli smrť miliónom nevinných ľudí. Každoročne si tieto desivé a smutné udalosti pripomíname v januári sériou dokumentov. Pripomenieme si nielen samotný priebeh vojny a zásadné vojnové udalosti a operácie, ale aj vojnových hrdinov i zločincov.

Neoddeliteľnou súčasťou je samozrejme pripomienka holokaustu a jednej z najväčších a najdesivejších genocíd v našej histórii. Všetky dokumenty, ktoré boli na túto tému spracované, prinášajú niekedy pomerne drsné, no pravdivé zábery a svedectvá nielen o našej histórii, ale aj o človeku ako takom. Aj keď toto obdobie predstavuje tú najtemnejšiu stránku ľudského konania, nesmieme naň nikdy zabudnúť. Jednak môžeme uctiť pamiatku všetkých, ktorí počas šesťročného vojnového vyčíňania prišli o život, jednak si zase znovu uvedomíme, že nič podobné by ľudia už nemali dopustiť. A ako sa najlepšie brániť opakovaniu chýb? Poznaním a nájdením príčin, na čo sú ideálne dokumenty plné historických faktov a informácií.

Spomienka na holokaust

Dokument
Foto Viasat History
Viasat History HD nedeľa 17. 1. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi, Premium a Smart Internetová televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi, Premium a Smart

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC