Dokument

Tajomstvo chobotníc

Tajomstvo chobotníc – prírodopisný seriál
Skylink Live TV

Sledujte na National Geographic Wild HD na Skylink Live TV Sledovať

Zoznámte sa s geniálnymi majstrami maskovania.

Chobotnice sú pre mnohých z nás tajomnými a možno aj trochu strašidelnými tvormi, na ktoré narážame len naozaj zriedka alebo dokonca vôbec. Hoci sa zdajú byť veľmi vzdialené, sú nám v skutočnosti bližšie, než si myslíme. Spoznajte osem druhov chobotníc z celého sveta, ich jedinečné osobnosti i nevyspytateľné správanie.

Uvidíte, ako sa chobotnice, ktoré sa rodia ako siroty, samy učia, riešia neľahké problémy, a dokonca plánujú budúcnosť. Napriek tomu, že sa nerodia do rodín, nemyslite si, že ide o samotárske tvory, práve naopak, predovšetkým v čase rozmnožovania vedú chobotnice aktívny spoločenský život. A ak sa dostanú do úzkych, dokážu až stokrát za hodinu zmeniť farbu alebo tvar svojho tela tak, aby boli schopné napodobniť a zastrašiť svojich nepriateľov a útočníkov. Táto výnimočná schopnosť z nich robí najzaujímavejších menivcov na planéte.

Tajomstvo chobotníc

Dokument
Foto National Geographic Wild
National Geographic Wild HD pondelok 22. 4. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi a Premium Internetová televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi a Premium

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC