Šport

Voráček vezie do Prahy NHL

Voráček vezie do Prahy NHL
Skylink Live TV

Sledujte na Nova Sport 1 na Skylink Live TV Sledovať

Slávna hokejová NHL balí kufre a vydáva sa na cestu do Európy. Tretíkrát v histórii sa predstaví českým fanúšikom zápasom, ktorý sa bude hrať v Prahe. V O2 Aréne sa 4. októbra stretnú Philadelphia Flyers s Chicago Blackhawks.

V hre bude aj niekoľko českých hráčov, tým najskúsenejším a zároveň aj najlepšie plateným je Jakub Voráček z Philadelphie. Zo všetkých súčasných českých hokejistov v NHL má najviac strelených gólov. „Na zápas v Prahe sa naozaj veľmi teším, pretože to bude nová skúsenosť,“ hovorí kapitán českej hokejovej reprezentácie. Záujem českých fanúšikov o stretnutie NHL je mimoriadny. „Mám asi päťdesiat lístkov, ale vyzerá to, že ich budem potrebovať ešte oveľa viac,“ smeje sa Voráček.

Domáce prostredie si užije aj David Kämpf, ktorý bude v drese Chicaga Voráčkovým súperom. „Myslím si, že to bude fantastický zážitok. Vypredaná aréna, rodina na tribúne. Nemôžem sa dočkať,“ hovorí Kämpf. Aj z neho si robia kamaráti v posledných týždňoch distribútora vstupeniek. „Ozvalo sa mi plno ľudí, s ktorými som nebol v kontakte už pár rokov, či náhodou nemám voľný lístok.“ Za Chicago môže nastúpiť aj explzeňský snajper Dominik Kubalík, ktorý otvára svoju zámorskú kariéru a snaží sa prebojovať do tímu. Jeho šance na to, že sa v Prahe ukáže, sú celkom vysoké.

Miliardy na korčuliach

Na ľade O2 Arény sa budú preháňať jedni z najdrahších hokejistov NHL. V lige je len deväť hráčov, ktorí majú plat cez desať miliónov dolárov, a hneď dvoch z nich českí fanúšikovia uvidia. Jonathan ToewsPatrick Kane určite potiahnu Chicago. Kane vlani so 110 bodmi skončil tretí v bodovaní za Connorom McDavidom a Nikitom Kučerovom. Philadelphia sa okrem Voráčka bude spoliehať aj na ďalšiu hviezdu – Clauda Girouxa.

Pražský zápas NHL sa cez internet vypredal behom pár hodín a jediná šanca, ako o neho neprísť, je sledovať ho na stanici Nova Sport 1. Diváci sa môžu tešiť na moderované štúdio priamo z O2 Arény, kam budú pozvaní zaujímaví hostia z NHL a bývalí hráči. Pred samotným stretnutím uvidia diváci Nova Sport 1 hodinový program s poslednými novinkami a exkluzívnymi reportážami. A to nie je všetko. „Vzhľadom na to, že záujem divákov je naozaj obrovský, rozhodli sme sa, že budeme naživo vysielať už dokonca aj štvrtkové tréningy,“ uvádza šéf športu televízie Nova Dušan Mendel. „V týždni pred zápasom navyše chystáme aj špeciálne vysielanie v Snídani s Novou. Aj tam si budeme pozývať hostí z NHL. Do hokejového sa navyše prezlečú aj naše Športové noviny.“ Súbežne s televíznym vysielaním rozbehla Nova aj anketu na webe novasport.tv. Ľudia tam môžu hlasovať o najlepšiu českú päťku v histórii NHL a vyberať do nej jednotlivých hráčov. Jágr s Haškom majú zrejme miesto isté, ale koho čitatelia vyberú k nim? Výsledok ankety bude slávnostne oznámený v priamom prenose zápasu Philadlephia – Chicago cez prestávku medzi druhou a treťou tretinou.

NHL v Prahe

Praha už hostila zápasy NHL v minulosti dvakrát. V roku 2008 tu zohrali dva úvodné zápasy sezóny New York Rangers proti Tampe a o dva roky neskôr sa stretli Phoenix s Bostonom. Podľa zákulisných informácií sa pritom zdá, že NHL sa do Prahy chystá aj v najbližších rokoch.

Voráček vezie do Prahy NHL

Šport
Foto Nova Sport 1
Nova Sport 1 piatok 4. 10. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi, Premium a Smart Internetová televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi, Premium a Smart

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC