Šport

Tešte sa na najlepší hokej na svete

NHL – športový program
Skylink Live TV

Sledujte na Nova Sport 2 na Skylink Live TV Sledovať

Najslávnejšia hokejová súťaž na svete je späť. Na staniciach Nova Sport môžete sledovať zápasy zámorskej NHL, ktoré sľubujú opäť skvelú show. Po skrátenej sezóne si tento rok fanúšikovia užijú celkovo 1312 zápasov. Bude to naozaj skvelá jazda.

Kto je najväčší favorit? NHL je nevyspytateľná súťaž a šancu na víťazstvo má mnoho tímov. Medzi najväčších favoritov patrí stále Tampa Bay Lightning, ktorá získala Stanley Cup už v predchádzajúcich dvoch ročníkoch. Tento rok tak má šancu získať hetrik. To sa naposledy v zámorskej súťaži podarilo New York Islanders v rokoch 1980 až 1983 (Islanders v tom čase získali dokonca 4 tituly). 

Podľa stávkových kancelárií je ale najväčším favoritom Colorado Avalanche, ktoré má jednu z najlepších obrán celej NHL. „Lavíny“ navyše získali skvelú náhradu za brankára Philippa Grubauera, ktorý odišiel k nováčikovi súťaže zo Seattlu. Brankárskou jednotkou by mal byť Darcy Kuemper. K tomu v útoku excelujú hviezdy ako Nathan MacKinnon, Gabriel Landeskog a Mikko Rantanen.   

Prekvapia Rytieri alebo Kraken?

Do bojov o Stanley Cup by mohli zasiahnuť aj hráči Vegas Golden Knights. Tím, ktorý sa do NHL dostal po rozširovacom drafte v roku 2017, patrí takisto medzi najsilnejšie celky. Rytierom síce odišla brankárska legenda Marc-André Fleury, ale jeho náhradník Robin Lehner patrí tiež medzi najlepších v celom zámorí. A čo viac? Vegas má skvelú obranu aj skvelý útok, v ktorom excelujú Max Pacioretty a Mark Stone.

Čiernym koňom súťaže by mohol byť nový tím NHL Seattle Kraken. „Ja by som tento celok vôbec nezatracoval. Podľa mňa majú naozaj dobre zložený tím a myslím si, že tento rok budeme sledovať naozaj zaujímavú jazdu, možno podobnú tej, akú mali vo svojej prvej sezóne hráči Vegas,“ hovorí komentátor NHL Roman Jedlička. Fanúšikovia Seattlu majú po hokeji obrovský hlad. Permanentky vypredali za rekordných 12 minút. A niet divu. V tíme sa budú pohybovať hviezdy ako Mark Girodano, Jordan Eberle a Yanni Gourde.

Na koho z Čechov sa môžeme tešiť?

V najlepšej hokejovej súťaži sveta by sa mali objaviť viac ako dve desiatky českých hráčov. David Pastrňák rozhodne patrí medzi tie najväčšie hviezdy. V minuloročnej sezóne si pripísal 48 bodov za 20 gólov a 28 asistencií. Zaujímavé bude sledovať Jakuba Voráčka, ktorý sa vrátil po desiatich rokoch do Columbus Blue Jackets. Tomáš Hertl hrá svoju poslednú sezónu pod zmluvou v San Jose Sharks. Vypýta si svojimi výkonmi novú? 

Komentátor NHL Roman Jedlička odporúča pozorne sledovať českých brankárov. „Tento rok tam bude veľa mladých gólmanov, ktorí sa budú biť o to, aby mohli pravidelne chytať,“ vysvetľuje. V Arizone bude bojovať o príležitosť Karel Vejmelka, vo Washingtone vlani žiaril Vítek Vaněček a v Calgary dostane novú šancu Dan Vladař.

12 Slovákov

Slovenská prítomnosť v najslávnejšej hokejovej lige sveta už nie je taká masívna ako kedysi. Reálnu šancu zahrať si v novom ročníku má dvanásť hokejistov. Medzi tuctom vyvolených nebude chýbať veterán Zdeno Chára, ale aj „mladé pušky“ Adam Húska či Martin Pospíšil, ktorí čakajú na svoju premiéru. Slovenská legenda Chára tento rok v marci oslávi 45. narodeniny a možno stojí na prahu svojej poslednej sezóny. Po rokoch v Bostone sa tento rok upísal New York Islanders, kde v roku 1997 začínal. Cháru tu čaká dvadsiaty štvrtý rok v NHL. Veľa sa čaká aj od Tomáša Tatara, ktorý v auguste podpísal dvojročnú zmluvu s New Jersey Devils.

Ako sa nakoniec bude českým a slovenským hráčom dariť? A kto získa Stanley Cup? To sledujte v priamych prenosoch na staniciach Nova Sport 1 a Nova Sport 2.

NHL

Šport
Foto JAIAGNISH
Nova Sport 2 streda 27. 10. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi, Premium a Smart Internetová televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi, Premium a Smart

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC