Šport

Športová jeseň na Nova Sport

Športová jeseň na Nova Sport
Skylink Live TV

Sledujte na Nova Sport 1 a Nova Sport 2 na Skylink Live TV Sledovať

V prvom októbrovom týždni začala kanadsko-americká NHL a najlepší hráči sveta sa pozvoľna dostávajú do tempa. 9. októbra bude sezóna už rozbehnutá, a všetci fanúšikovia sa tak môžu tešiť na unikátne hokejové prenosy. Tých stanice Nova Sport 1 a Nova Sport 2 ponúknu až 15 týždenne s garanciou aspoň jedného stretnutia denne.

Obhajovať titul bude Pittsburgh, ktorý sa bude rovnako ako v predošlých sezónach spoliehať predovšetkým na výkony Sidneyho Crosbyho. Zaujímavé bude znovu sledovať Washington Capitals: tí sa stále stretávajú s veľmi zlou bilanciou v play-off, a tak bude otázkou, či sa im tento rok podarí toto prekliatie zmeniť. Fandiť budete môcť aj českým a slovenským hráčom, ktorých rady tento rok zrejme nedoplní Jaromír Jágr. Česť českému hokeju tak budú musieť robiť ostatní na čele s Jakubom Voráčkom a Davidom Pastrňákom, ktorí budú aj v tejto sezóne lídrami svojich klubov.

V októbri vletia do hry tiež basketbalisti zámorskej NBA, ktorým začína sezóna 20. októbra. Na Nova Sport 2 sa diváci môžu tešiť – rovnako ako v minulej sezóne – na štyri prenosy týždenne, vždy v utorok, vo štvrtok, v sobotu a v nedeľu. Druhá sezóna čaká na Tomáša Satoranského, ktorý sa bude tento rok znovu biť o miesto v zostave Washington Wizards. Zaujímavé bude tiež sledovať, či bude tohtoročná sezóna opäť súbojom medzi Golden State Warriors a Cleveland Cavaliers, alebo do bojov o titul prehovorí ešte niekto tretí.

Program na staniciach Nova Sport ale v októbri nebude pozostávať len zo zámorských súťaží. Ku koncu speje tohtoročná sezóna Moto GP a v októbri sa budú konať hneď dva preteky. Najprv 13. v Japonsku a následne 20. v Austrálii. Hlavným adeptom na titul je znovu Marc Márquez, ale do hry o celkové prvenstvo môžu prehovoriť aj Andrea Dovizioso alebo Maverick Viňales. A nesmieme zabudnúť ani na Valentina Rossiho, ktorý mal nútenú absenciu kvôli nepríjemnej zlomenine. Otázkou tiež bude, ako sa bude dariť Karlovi Abrahamovi, ktorý sa zatiaľ pohybuje v druhej polovici tabuľky.

Aj v októbri sa bude bojovať o body v najprestížnejšej florbalovej lige sveta. Švédska Superliga znovu ukáže skutočnú kvalitu a rýchlosť jedného z najpopulárnejších športov sveta. Rovnako ako vlani, aj tento rok budú o vavríny vo Švédsku súperiť tiež českí hráči. Nova Sport 1 ponúkne svojim divákom až päť zápasov týždenne.

Na svoje si prídu aj futbaloví fanúšikovia: 19. októbra budú môcť sledovať zápasy tretieho kola Európskej ligy UEFA. Stanice Nova Sport ponúknu rovnako ako doteraz štyri zápasy z kola, a tak sa českí diváci môžu tešiť aspoň na dva zápasy českých klubov. Najlepšie sa zatiaľ darí Slavii, ktorá ukázala, že tento rok našla formu, a hrá zatiaľ v dobrej pohode. Solídny vstup do premiérového ročníka v Európskej lige má tiež Zlín. Vo svojej skupine je síce outsiderom, ale vďaka vysokému nasadeniu hráčov sa ukazuje, že je schopný prehovoriť do bojov o postup. Najhorší vstup do nového ročníka mala Plzeň, ktorej sa úvodný duel vôbec nepodaril. Hráči Viktorie sú však natoľko skúsení, že si aj s nepriaznivým vývojom situácie dokážu poradiť a zaistiť si postup do play-off.

Športová jeseň

Šport
Foto TV NOVA
Nova Sport 1 a Nova Sport 2 streda 4. 10. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi, Premium a Smart Internetová televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi, Premium a Smart

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC