Šport

Prichádza finále hokejovej Ligy majstrov

Finále Hokejovej Ligy majstrov – športový program
Skylink Live TV

Sledujte na Sport 1 HD na Skylink Live TV Sledovať

Zatiaľ čo hokejovým svetom stále rezonuje reprezentačná eufória pod piatimi kruhmi, klubová sezóna sa pripravuje na svoj prvý vrchol. 1. marca vyvrcholí sezóna súťaže, ktorá udivuje organizačnými schopnosťami, profesionalitou i rýchlosťou, akou sa dokáže vyvíjať. Súťaže, ktorá spája hokejovú Európu v celok a konfrontuje jej najlepšie tímy. Finále hokejovej Champions Hockey League je za dverami.

Je to ako s drahými topánkami. Kúpite si ich, máte z nich radosť, zároveň si hovoríte, či ste ich naozaj potrebovali, najprv vám trochu nesedia, ale postupom času si ich zamilujete a kamkoľvek prídete, cítite sa dobre a prestížne. Ligu majstrov mnoho účastníkov najprv vnímalo ako nutné zlo, ktoré stojí peniaze a narúša ligový harmonogram. Postupne sa ale vypracovala v špičkovú medzinárodnú súťaž, ktorú najlepšie kluby Európy chcú vyhrať.

Zdarne v cieli

Aktuálna sezóna bola špecifická. Po vynechanom ročníku vinou covidu musela odolať nástrahám ekonomických výpadkov, obmedzeniam kapacity divákov v ochodziach i rušeniu zápasov vinou karanténnych opatrení. Všetko ustála a po 124 odohraných zápasoch úspešne dospela do finále. To si prvýkrát v histórii zahrá tím Rögle BK z malebného mestečka Ängelholm ležiaceho na juhozápade Švédska v zátoke Skälderviken. 

Švédska perla s prímesou Kanady

Miestny hokej prežíva v posledných rokoch niečo ako hollywoodsky príbeh. Po nekonečných sezónach v nižších súťažiach sa kormidla chopili mladé dvojčatá z Kanady Cam a Chris Abbottovci. Cam, ktorý sám ako hráč vyhral Ligu majstrov v roku 2015, sa postavil na striedačku, jeho brat sa posadil do kancelárskeho kresla ako generálny manažér klubu a začali konať. Mladé obchodné myslenie, športový nadhľad a dravosť stáli za skvelými ťahmi, ktoré z Rögle vybudovali jeden z najlepších tímov Európy. Či už je to Adam Tambellini, neznámy Kanaďan, ktorého Abbottovci vylovili z druhej ligy a pretavili na superstar, ktorá to dotiahla až do Pekingu, 17ročný rakúsky talent Marco Kasper, ktorý má jednu z najlepších nádejí pre draft NHL, alebo skúsený mazák Dennis Everberg. Funguje to skvele a historický úspech z minulej sezóny, kedy sa Rögle dostalo do finále SHL, má byť tento rok prekonaný trofejou pre víťaza CHL. Chýba iba posledný krok.

Istota z krajiny tisícov jazier

Bude to krok zložitý. Proti stojí naopak tradičný silný klub, ktorý pôsobí v najvyššej súťaži v podstate nepretržite. Štrnásťnásobný fínsky majster Tappara Tampere. Tím, vo farbách ktorého dvakrát slávil titul český brankár Dominik Hrachovina, zvládol bezpečne prekonať nástrahy základnej skupiny, vyradil úradujúceho švédskeho majstra tím Växjö Lakers a v semifinále prešiel cez silný Red Bull Mníchov. Tohtoročné finále ukáže v akcii dva najlepšie európske kluby mimo Rusko a svojou kvalitou môže minimálne vyrovnať skvelé finále z roku 2017, kedy bol vďaka Sparte český hokej tak blízko. Šance sú vyrovnané, čaká nás skvelý hokejový zážitok a vďaka stanici Sport 1 HD môžete byť pri tom. Zapíšte si 1. marec.

109 bodov
Najproduktívnejší hráč Ryan Lasch (Frölunda)

33 gólov
Najlepší strelec Ryan Lasch (Frölunda)

125   trestných minút
Najtrestanejší hráč Martin Ševc (Mladá Boleslav)

4 tituly 
Najúspešnejší tím Frölunda

186,03 cm
Najvyšší tím v priemere HC Slovan Bratislava

87,82 kg
Najťažší tím v priemere HC Sparta Praha

85 zápasov
Najviac odohraných zápasov Frölunda

Finále Hokejovej Ligy majstrov

Šport
Foto Getty Images
Sport 1 HD utorok 1. 3. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi, Premium a Smart Internetová televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi, Premium a Smart

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC