Šport

Nová sezóna hádzanárskej Champions League

Hádzanárská Champions League – športový program
Skylink Live TV

Sledujte na Sport 1 HD na Skylink Live TV Sledovať

Uplynulá sezóna, tak ako v prípade väčšiny športov, skončila predčasne. Napriek tomu sa aspoň jedného vrcholu z minulého ročníka dočkáme. Kým ženská Liga majsteriek play-off bez náhrady zrušila, muži si to o titul rozdajú vo Final Four, ktoré sa uskutoční v decembri v nemeckom Kolíne nad Rýnom.

Ženy rozohrali nový ročník Champions League o niekoľko dní skôr. Tento rok sa už nebude hrať v piatok a hracími dňami tak zostávajú len sobota a nedeľa. Rovnako ako v minulých rokoch má súťaž 16 tímov, ktoré sú ale novo rozdelené len do dvoch skupín po ôsmich tímoch. Prvé dva celky z každej skupiny postúpia priamo do štvrťfinále. O zvyšné štyri vstupenky do štvrťfinále si zahrajú tímy na treťom až šiestom mieste v prvom kole play-off. Čo sa týka obsadenia, tak z minuloročnej šestnástky tento rok neuvidíme poľskú Perlu Lublin, švédsky IK Sävehof a tiež českého majstra DHK Baník Most. Túto trojicu nahradili CSKA Moskva, Borussia Dortmund a dánske Odense.

Škatule, škatule

V hádzanárskom prostredí je na prestupovom trhu vždy veľmi rušno. K najzaujímavejším predsezónnym zmenám patrí prestup Nory Mørkovej z Bukurešti do Kristiansandu. Lois Abbingová sa z Rostova presunula do Odense. Srbská stredná spojka Andrea Lekičová sa po odchode z Bukurešti stala posilou Budućnosti. Brankárky Laura Glauserová a Silje Solbergová prichádzajú do Györu zaceliť medzeru po skúsených Kari Aalvik Grimsbøovej a Eve Kissovej, ktoré ukončili kariéru. Zamestnávateľa zmenila tiež jediná česká hráčka v Lige majsteriek, Jana Knedlíková. Trojnásobná víťazka tejto súťaže po piatich rokoch v Györi mieri do nórskeho Kristiansandu. Na trénerskej pozícii skončil v Rostove Španiel Ambros Martín, ktorého nahradil Švéd Per Johansson.

Kto má najväčšie šance

Favoriti na popredné priečky zostávajú rovnakí ako v minulých rokoch. Maďarský Györ v minulých rokoch súťaži dominoval, slávil tituly v rokoch 2017, 2018, 2019 a aj v uplynulom ročníku mal pred prerušením najlepšie výsledky. Vysoko mieria tiež oba francúzske tímy, Metz a Brest. Ruský Rostov a rumunská Bukurešť sa budú spoliehať na dve veľké hviezdy súčasnej hádzanej, Annu Vyakhirevu a Cristinu Neaguovú, ktorá sa v minulej sezóne skvele vrátila po dlhej pauze spôsobenej zranením kolena.

A muži?

Mužská Champions League má formát súťaže rovnaký ako ženy. Novo sa teda bude hrať iba v dvoch elitných skupinách. Novinkou sú aj hracie dni. Zápasy základných skupín sa nebudú hrať cez víkend ako v minulých rokoch, ale v stredu a vo štvrtok v pravidelných časoch, 18.45 a 20.45. Duely v základných skupinách skončia vo februári a potom sa rozbehne play-off. Final Four je naplánované tradične do kolínskej Lanxess arény. Tentoraz sa bude končiť o niečo neskôr. Meno víťaza sa dozvieme 13. júna budúceho roka.

A nováčikom je…

V obsadení pre tento ročník dochádza iba k jedinej zmene. Do súťaže sa vracia Nantes, ktoré nahradilo iný francúzsky celok, Montpellier, šampióna z roku 2018. Rovnako ako v Lige majsteriek sa na popredných priečkach očakávajú tradiční favoriti, ktorí najvyššie pozície držali aj v minulej sezóne. Štvorica Barcelona, Kiel, PSG a Veszprém, teda tímy, ktoré majú pred sebou ešte dohrávku sezóny 2019/2020, sa skloňujú aj vzhľadom na účasť v záverečných fázach novej sezóny.

Plán najbližších prenosov na Sport 1 HD

23. septembra 
THW Kiel – HBC Nantes 

23. septembra
PSG – Flensburg-Handewitt 

24. septembra
Telekom Veszprém – PPD Zagreb

24. septembra
Barça – RK Celje Pivovarna Lasko

30. septembra 
Meshkov Brest – PSG HB

30. septembra 
PPD Zagreb – Aalborg Handbold

1. októbra 
Elverum Handball – Kielce

Hádzanárská Champions League

Šport
Foto Sport 1
Sport 1 HD streda 23. 9. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi, Premium a Smart Internetová televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi, Premium a Smart

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC