Šport

NHL pred prestávkou

NHL – program o športe
Skylink Live TV

Sledujte na Nova Sport 1 na Skylink Live TV Sledovať

Najslávnejšiu hokejovú ligu sveta čaká po Novom roku prestávka. Ako si tento rok tímy stoja a ako sa vôbec tohtoročná sezóna v zámorí vyvíja?

Čo je vlastne pre hráčov viac? NHL, alebo iné hokejové turnaje a hry? Nie je pravidlom, že by šéfovia najslávnejšej hokejovej súťaže sveta ochotne zastavovali NHL kvôli akémukoľvek inému športovému podujatiu. Ich optikou sú iné, akokoľvek významné medzinárodné turnaje len príležitosťou pre zviditeľnenie kanadsko-americkej NHL.

Elita v Číne 

Tohtoročným vrcholom sezóny ale tentoraz budú zimné hry v Číne. A to zo zrejmého dôvodu. V národných tímoch sa vďaka prestávke zámorskej NHL ukážu tí najlepší z najlepších a to bude po dlhom čase zase veľmi výnimočná príležitosť pre konfrontáciu borcov z NHL s tými zo zvyšku sveta. O to ťažšie to budú mať domáci Číňania, ktorí by v skupine mali zohrať nerovný súboj s elitnými celkami z Kanady a USA. Nikto si neželá, aby usporiadateľský tím dostal od Connora McDavida či Austona Matthewsa 40 gólov za šesťdesiat minút, a tak sa stále váha, ako to nakoniec urobiť. Jednou z variant je Čínu z hokejového turnaja proste vyradiť z dôvodu nedostatočnej kvality. 

A ako to ide v NHL

Sezóna NHL sa zatiaľ nevyvíja nijako prekvapivo. Zatiaľ čo Východnej konferencii kraľuje Washington s Torontom, tesne stíhaní Carolinou a Floridou, v Západnej konferencii je na špici Edmonton, nasledovaný Calgary a Minnesotou. Čo sa týka individuálnych výkonov, ani tu sa zatiaľ neodohráva nič prekvapujúce. Mená najlepších nahrávačov by ste si mohli tipnúť a trafili by ste sa. Správne, na prvých miestach excelujú Connor McDavid a Leon Draisaitl z Edmontonu. Neďaleko za nimi sa v tabuľke objavujú známe mená ako Jevgenij Kuznecov (Washington), Ryan Getzlaf (Anaheim) či Alexandr Ovečkin (Washington). Takže nič nové pod slnkom.

Jágrovi na dohľad

Ruská hviezda Washington Capitals navyše začína v historickom poradí strelcov dobiehať Jaromíra Jágra. Keď Ovečkin vystrieľal na konci novembra svoj 28. hetrik, strácal na Jágra so 748 gólmi už len 18 gólov.

Reprezentačná stopa

A ako sa darí českým želiezkam v ohni? Tohtoročnú sezónu zatiaľ prekvapivo neťahá bostonský snajper David Pastrňák, ale reprezentačný matador Jakub Voráček. Aj keď treba povedať, že čo sa týka produktivity, sú na tom obaja českí útočníci zhruba rovnako. Po prestupe z Philadelphie do starého známeho Columbusu sa Voráček chytil a dokazuje stabilnými výkonmi, že nestratil nič zo svojho citu pre hru ani schopnosti zbierať asistencie.

V súčasnosti svojimi výkonmi dokazuje, že patrí k najlepším nahrávačom z celej NHL. A to pritom Columbusu experti pred sezónou nedávali veľa šancí. Kritizovali prevažne fakt, že tím je príliš mladý a nevyhraný, že prišiel o skúseného obrancu Setha Jonesa a že sa Blue Jackets budú topiť pri dne. Modré vesty sú ale vo Východnej konferencii na siedmom mieste a aj vďaka forme Jakuba Voráčka to s nimi vôbec nevyzerá zle. A čo ostatní? Darí sa aj Martinovi Nečasovi, Tomášovi Hertlovi a Pavlovi Zachovi. Sezóna zatiaľ vychádza aj Ondřejovi Palátovi, Filipovi Hronkovi a Ondřejovi Kašemu.

Slovenské šance

Slovenskí hokejisti nemajú v NHL také zastúpenie ako v minulosti. Z osmičky stabilne hrajúcich hokejistov sa gólovo darí Tomášovi Tatarovi z New Jersey Devils a Martinovi Fehérvárymu z Washingtonu. Po troch asistenciách majú Andrej Sekera (Dallas Stars) a Erik Černák z Tampy.


Priame prenosy NHL na Nova Sport 1

13. 12. Chicago Blackhawks – Calgary Flames 
14. 12. Florida Panthers – Ottawa Senators
15. 12. Chicago Blackhawks – Washington Capitals
16. 12. New York Islanders – Boston Bruins
17. 12. Anaheim Ducks – Arizona Coyotes
17. 12. San Jose Sharks – Vancouver Canucks
18. 12. Minnesota Wild – Florida Panthers
18. 12. Vancouver Canucks – Toronto Maple Leafs
18. 12. Calgary Flames – Columbus Blue Jackets
19. 12. Seattle Kraken – Toronto Maple Leafs 
20. 12. Buffalo Sabres – Columbus Blue Jackets
21. 12. Chicago Blackhawks – Florida Panthers
22. 12. Los Angeles Kings – Edmonton Oilers
22. 12. New York Rangers – Montreal Canadiens
23. 12. Toronto Maple Leafes – St. Lous Blues
23. 12. Pittsburgh Penguins – Philadelphia Flyers

NHL

Šport
Foto Profimedia.cz
Nova Sport 1 pondelok 13. 12. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi, Premium a Smart Internetová televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi, Premium a Smart

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC