Šport

Kovboj vyvezie UFC do Singapuru

Kovboj vyvezie UFC do Singapuru
Skylink Live TV

Sledujte na Nova Sport 2 na Skylink Live TV Sledovať

V najprestížnejšej MMA organizácii sveta ťažko nájdete „naozajstnejšieho“ Američana než je Donald „Cowboy“ Cerrone. Ten sa tentoraz stane vyslancom zmiešaných bojových umení v Singapure, kde sa stretne s Jamajčanom Leonom Edwardsom.

Cerrone je stálicou UFC, v ktorej začal už v roku 2011 a za ten čas sa dostal na historickú štvrtú priečku v počte zápasov – tento duel bude už jeho dvadsiatym ôsmym v prestížnej organizácii. Tridsaťpäťročný veterán toho v UFC zažil už naozaj veľa. Rodák z Denveru, ktorého okrem zápasov vidíme vždy s kovbojským klobúkom, bojoval naprieč Spojenými štátmi, ale teraz na neho čaká úplne nová zastávka. Prezident UFC Dana White „Kovboja“ vybral, aby v Singapure pomohol ukázať, aký je MMA atraktívny šport.

V sobotu 23. júna tak bude pätnásť tisíc kilometrov od svojho rodiska stáť proti dvadsaťšesťročnému Jamajčanovi Leonovi Edwardsovi. Ten má pôsobivú šnúru piatich výhier, zatiaľ čo Cerrone dokázal z posledných piatich zápasov vyhrať iba dva. V hlavnom zápase galavečera tak nepôjde len o stret generácií, ale aj o to, ako sa súperi vysporiadajú s aktuálnou formou. „Kovboj“ už o šancu na titul prišiel a v jeho veku bude výhra predovšetkým ukážkou jeho schopností, ale pre Edwardsa by výhra nad legendou bola vstupenkou do vyšších poschodí a prísľubom duelu, ktorý by mohol byť posledným stupienkom k titulovému zápasu.

Galavečer v Singapure ale nebude iba o dueli Cerroneho s Edwardsom. V ľahšej ťažkej váhe bude Ovince Saint Preux obhajovať postavenie v top 10 pred Tysonom Pedrom. Ovince už je v UFC ostrieľaným bijakom, jeho výkony sú ale ako na hojdačke. Vynikajúce zápasy striedajú slabé dni, pri ktorých pôsobí, ako by ho to ani nebavilo a jeho odovzdaný výkon mu spravidla prinesie nečakanú porážku. To Pedro až v UFC zbiera skúsenosti a so svojimi piatimi zápasmi sa ešte len dostáva do tempa. Je otázkou, ako svoje výborné Jiu-Jitsu dokáže uplatniť proti Ovincemu, ktorý je okrem solídneho strikingu výborný wrestler. Aj pri tomto zápase je podobná situácia ako pri hlavnom súboji galavečera. Kým Saint Preux už svoju príležitosť k boju o titul dostal, keď jednoznačne podľahol suspendovanému šampiónovi Jonovi Jonesovi, Tyson je ešte len v rozpuku a výhra nad ostrieľaným borcom mu pomôže zamiesť cestu k zaujímavejším súperom.

Do klietky sa ale nepostavia iba zápasníci. O ukážku ženského MMA sa postarajú Jessica-Rose Clark a Jessica Eye. Obe zápasníčky z elitnej desiatky v ženskej mušej váhe majú na konte dve výhry. Rozdiel je však v tom, že zatiaľ čo Clark absolvovala iba 2 zápasy, tak Eye ich má na konte už osem. Tridsaťjedenročná Američanka má tak veľmi nízku úspešnosť a víťazstvo je pre ňu prakticky nutnosť, ak chce v UFC dostať ďalšiu šancu.

Ázijský galavečer s hviezdnym obsadením sľubuje veľkú show a vo väčšine zápasov dôjde ku konfliktu generácií. Ako sa bude dariť skúseným borcom proti hladným začiatočníkom, budete môcť vidieť naživo aj na Nova Sport 2, ktorá akciu vysiela v európsky priaznivom čase.

Kovboj vyvezie UFC do Singapuru

Šport
Foto Profimedia.cz
Nova Sport 2 sobota 23. 6. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi, Premium a Smart Internetová televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi, Premium a Smart

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC