Šport

Futbalové drámy Európskej ligy

Európska futbalová liga – program o športe
Skylink Live TV

Sledujte na Nova Sport 2 na Skylink Live TV Sledovať

Európska liga má pred sebou semifinálové súboje, poďme si teda pred záverom tejto známej klubovej súťaže pripomenúť najväčšie udalosti končiaceho ročníka.

Do skupinovej fázy sa tentoraz prebojovali hneď tri české kluby: Slavia, Sparta a Liberec. Každý z nich bol blízko postupu, podarilo sa to ale nakoniec len Slavii. 

Sparta schytala ukážkovú skupinu smrti, čakalo ju totiž AC Miláno, Lille a Celtic Glasgow. Dvakrát sa Sparte podarilo zdolať nečakane tragický Celtic, tesnými výsledkami však prehrala s Lille aj AC a skončila tretia. Liberec si viedol nemenej statočne, po zisku 7 bodov sa ale tiež musel uspokojiť len s tretím – nepostupovým miestom. Zo skupiny L sa na úkor Liberca nakoniec prebojoval Hoffenheim a Belehrad. Slavii sa podarilo spoločne s Leverkusenom prejsť skupinovou fázou s šesťbodovým náskokom na tretiu Beer Shevu a dokonca deväťbodovým na posledné Nice. 

Cesta Slavie

Ku kvalifikovaným klubom zo skupinovej fázy Európskej ligy sa potom pripojili tímy, ktoré sa v skupinovej fáze Ligy majstrov umiestnili na treťom mieste. Prišiel los prvého vyraďovacieho kola a eufóriou nabitým fanúšikom Slavie musela spadnúť brada. Čakal ich anglický Leicester City, niekdajší víťaz Premier League, s ostrostrelcom Vardym pripraveným napnúť červenobielym siete. Výsledok tohto dvojzápasu bol jedným z prvých šokov súťaže, Slavii sa totiž podarilo udržať nielen Vardyho, ale akékoľvek útočné snaženie Leicesteru na uzde, a s dvoma čistými kontami a dvoma vstrelenými gólmi (synovi legendárneho brankára Petra Schmeichela) slávili „zošívaní“ postup do osemfinále. 

Horkosladká pachuť

V nasledujúcom kole sa Slavisti stretli so škótskymi Glasgow Rangers. Pamätnými sa ale zápasy nestanú vďaka predvedenému umu a talentu hráčov, ale kvôli situáciám, ktoré nastali po prerušení hry. Rangers vyfasovali dve červené karty, pričom jedna z nich bola trestom za likvidačný zákrok na slavistického brankára Kolářa. Nervy bublali aj za postupového stavu 2:0 pre Slaviu, kedy si obranca Kúdela neodpustil poznámku na hráča Kamaru, pri ktorej si zakryl ústa. Čo presne mu povedal, to vedia len oni dvaja, ale bývalý talent akadémie Arsenalu (Kamara) mohol aspoň s radosťou pozorovať, keď Slavii štvrťfinálový žreb priradil práve londýnsky klub. 

Dráma na Balkáne

Ďalšia dráma, tentoraz už rýdzo futbalová, sa udiala na ihrisku Dinama Záhreb. Kto po úvodnej porážke chorvátskeho tímu 0:2 vsádzal na niečo iné, než postup Tottenhamu, nemohol byť pri zmysloch. Dinamu sa však podarilo nemožné, keď druhý zápas ovládli po predĺžení 3:0 a zastavili cestu tímu Josého Mourinha pohárovou Európou.

Aké ďalšie zvraty nás čakajú v semifinále tejto skvelej súťaže, sa dozviete už 29. 4. na stanici Nova Sport 2 HD, kde môžete sledovať priame prenosy rozhodujúcich zápasov tohto ročníka.

6 titulov – Najviac titulov získala Sevilla

40 gólov – Najlepší strelec je Henrik Larsson

4 červené karty – Najviac červených kariet dostal Fabio Cannavaro

315 gólov – Najviac gólov nastrieľal Tottenham

Európska futbalová liga

Šport
Foto Profimedia.cz
Nova Sport 2 štvrtok 29. 4. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi, Premium a Smart Internetová televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi, Premium a Smart

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC