Šport

Februárové štvrtky budú patriť šípkam!

Februárové štvrtky budú patriť šípkam!
Skylink Live TV

Sledujte na Nova Sport 2 na Skylink Live TV Sledovať

Pre svet šípok sú kľúčové dva dátumy. Ten prvý bol na prelome decembra a januára, keď sa hrali majstrovstvá sveta. A tým druhým je prvý februárový štvrtok, kedy začína unikátna šípkarská súťaž, na ktorú sa tešia milióny fanúšikov po celom svete.

Reč nie je o ničom menšom než o Premier League Darts, ktorá tento rok 1. februára odštartovala v írskom Dubline. Na najlepšiu osmičku hráčov čaká každý štvrtok jedna zastávka, a to až do 17. mája, kedy sa v Londýne rozhodne o víťazovi.

Tohtoročná Premier League sľubuje veľmi napínavé predstavenie a nové, neopozerané súboje. A to predovšetkým preto, že tento rok atmosféru fenomenálnej súťaže okúsia hneď štyria nováčikovia. K nim patrí severoírsky rodák Daryl Gurney, Walesan Gerwyn Price, Rakúšan Mensur Suljović a úradujúci majster sveta, Angličan Rob Cross. Najmä Cross bude pre divákov veľmi zaujímavým hráčom, pretože do sveta veľkých šípok vstúpil ešte len vlani – a ihneď ukázal, že je hrozbou pre všetkých doterajších šampiónov. Počas jedinej sezóny v PDC dokázal, že má inštinkt zabijaka, a z neznámeho hráča sa prepracoval k titulu svetového šampióna a postu svetovej trojky. To je niečo, čo vo svete šípok nemá obdobu, a Rob ukázal, že je hráčom, s ktorým sa v budúcnosti musí počítať.

Staronovým účastníkom bude v tejto sezóne tiež Austrálčan Simon Whitlock. Ten sa do elitnej skupinky vracia prvýkrát od roku 2014, kedy dokázal vyhrať jediný zápas a skončil ako posledný zo všetkých ôsmich účastníkov. V minulej sezóne sa však znovu ukázal v skvelej forme, a tak mu bola odmenou vstupenka medzi vyvolených. S železnou pravidelnosťou sa naopak v Premier League objavuje Raymond van Barneveld, ktorý sa prestížneho podniku zúčastňuje nepretržite už trinásť rokov. Aj tak si ale na trofej pre víťaza dokázal siahnuť len raz a ďalšie víťazstvo by si rozhodne zaslúžil. Po odchode Phila Taylora do dôchodku je navyše najskúsenejším hráčom na okruhu, a tak má možnosť ukázať mladším spoluhráčom, ako hrá stará škola. Ďalšími stálicami sú osemnásobný účastník zo Škótska Gary Anderson, jeho krajan Peter Wright a úradujúci šampión, Holanďan Michael van Gerwen. Práve „Mighty Mike“ si po nevydarených majstrovstvách sveta bude chcieť napraviť chuť a ukázať, že je nespochybniteľnou svetovou jednotkou.

V polovici februára čakajú divákov dve najdôležitejšie kolá Premier League Darts. Najprv sa osmička vyvolených stretne 15. februára v Newcastli a následne 22. v Berlíne. V Anglicku sa môžu diváci tešiť najmä na stretnutie Wrighta s Crossom, ktoré bude ozdobou celého hracieho dňa. Druhým mimoriadne zaujímavým zápasom, ktorý sa v Newcastli odohrá, bude duel medzi Garym Andersonom a Michaelom van Gerwenom. V Berlíne bude k videniu najprv súboj generácií, keď mladý Robert Cross vyzve najskúsenejšieho matadora Raymonda van Barnevelda, a následne národná dráma: los totiž proti sebe zviedol Škótov Wrighta a Andersona. Ktorému z nich sa nakoniec bude dariť lepšie, sa ukáže až 22. februára. Všetkých 16 kôl Premier League Darts odvysiela v priamom prenose Nova Sport 2 HD.

Premier League Darts

Šport
Foto Nova Sport 2 HD
Nova Sport 2 utorok 6. 2. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi, Premium a Smart Internetová televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi, Premium a Smart

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC