Šport

Európska liga na Nova Sport a tri české nádeje

Európska liga na Nova Sport a tri české nádeje
Skylink Live TV

Sledujte na Nova Sport 1 a Nova Sport 2 na Skylink Live TV Sledovať

Nový ročník Európskej ligy je pred nami! Prestížna klubová súťaž rok čo rok dokazuje, že je na čo sa pozerať. Len v  skupinách padlo v  minuloročnej sezóne takmer 400 gólov. Tento rok k  prekonaniu tejto hranice budú môcť prispieť aj české kluby. V  hre budú v  základnej skupine hneď tri – Slavia, Plzeň a Zlín. Tie všetky budete môcť sledovať na staniciach Nova Sport.

V  osudí boli veľkokluby, ktoré samozrejme české tímy lákali. Nakoniec sa ale zástupcovia českého futbalu dočkali skupín, ktoré síce nie sú také atraktívne, na druhej strane ale majú veľkú šancu na postup do vyraďovacej časti. Plzeň pri ceste do Ligy majstrov nestačila na FCS Bukurešť, v  skupine Európskej ligy si to spolu rozdajú o  postup znovu. Ďalej je v skupine G Hapoel Beer-Ševa, kam tento rok v  lete prestúpil Tomáš Pekhart. Štvoricu doplní švajčiarske Lugano.

Slavisti sledovali los Ligy majstrov len ako diváci, ale o  úspech na európskej pôde sa budú biť v Európskej lige. Pražania sa musia zmieriť s  náročným cestovaním. Z  českých tímov majú ale jednoznačne najatraktívnejšieho súpera. Po vzore Sparty a  Plzne sa stretnú so španielskym Villarrealom. Ten pridal do svojho kádra ďalšie známe meno. Na hosťovanie z  AC Miláno prišiel kolumbijský útočník Carlos Bacca. Slaviu ďalej čaká cesta do Izraela, kde narazí na Maccabi Tel Aviv. Najťažší bude zápas v Kazachstane. Slavia totiž dostala do skupiny Astanu. Bude teda musieť absolvovať 4 600 kilometrov dlhú cestu. Slavia s  Plzňou by mali útočiť na postup, to Zlín by účasťou v  pohárovej Európe aj na jar prekvapil. V  Olomouci, kde bude hrať domáce zápasy, privíta napríklad Michaela Lüftnera. Ten sa do Česka vráti s  Kodaňou, kde už sa usadil v  základnej zostave. Fastav si zahrá ešte s  Lokomotivom Moskva a  moldavským Šerifom Tiraspol.

Najväčším lákadlom v  osudí bol jednoznačne londýnsky Arsenal. Tím Petra Čecha sa po dvadsiatich rokoch neprebojoval do Ligy majstrov a v Európskej lige ho čaká nepríjemná skupina s  Borisovom, Kolínom a  premožiteľom pražskej Sparty Crvenou Zvezdou. Vidina vstupenky do Champions League pre víťaza súťaže je ale dostatočným lákadlom na to, splniť úlohu favorita. Bojovať o  návrat medzi futbalovú smotánku bude aj AC Miláno, ktoré zažiarilo vo všetkých zápasoch predkola a  po boku Arsenalu bude jedným z  favoritov na celkové víťazstvo. Milánčania sa môžu tešiť na papierovo ľahkú skupinu s  AEK Atény, Austria Viedeň a  Rijekou. Tým zoznam atraktívnych tímov rozhodne nekončí. V  akcii bude Marseille, Hoffenheim s Pavlom Kadeřábkom, Everton s Waynom Rooneym, Nice s  Balotellim a  Sneijderom či Hertha Berlín s  Vladimírom Daridom. Pozornosť ale určite nepriťahujú len favoriti. V  minuloročnej sezóne bol najväčším prekvapením írsky Dundalk, ktorý trápil aj Zenit Petrohrad. Tento rok má hneď niekoľko nasledovníkov. Švédsky Östersunds vyradil turecký veľkoklub Galatasaray Istanbul a grécky PAOK Solún. Klub je na svete ešte len dvadsať rokov. Pri svojej premiérovej účasti v  pohárovej Európe, vďaka víťazstvu vo švédskom pohári, sa dokázal prebojovať nakoniec až do základnej skupiny. Podobne je na tom aj FK Vardar. Ten sa stal vôbec prvým macedónskym tímom, ktorý prešiel do skupinovej fázy akejkoľvek európskej súťaže. Zhodou náhod, rovnako ako Östersunds, vyradil po ceste medzi elitu turecký veľkoklub – Fenerbahçe. Európska liga má určite čo ponúknuť a  na staniciach Nova Sport 1 HD a  Nova Sport 2 HD budete pri tom.

Európska futbalová liga

Šport
Foto Profimedia.cz
Nova Sport 1 a Nova Sport 2 štvrtok 14. 9. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi, Premium a Smart Internetová televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi, Premium a Smart

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC