Šport

Cleveland čaká znovu éra bez LeBrona

Cleveland čaká znovu éra bez LeBrona
Skylink Live TV

Sledujte na Nova Sport 2 na Skylink Live TV Sledovať

Posledné štyri roky platilo spojenie Cleveland Cavaliers a LeBron James, od novej sezóny je ale všetko inak a najväčšia hviezda NBA znova prezliekla dres. Tentoraz sa LeBron vydal na západ a od októbra bude v NBA nastupovať za LA Lakers.

L eBron James sa znova vydal na zložitú misiu a bude sa snažiť dostať slávnych Lakers späť na vrchol. Oproti tomu, minuloroční finalisti z Clevelandu sa budú snažiť udržať v horných poschodiach tabuľky a ich myšlienky na zisk titulu sú skôr na úrovni snov.

Cavaliers sa bez svojej najväčšej hviezdy budú musieť spoľahnúť najmä na mladých perspektívnych hráčov. Aj tak je ale okolo Gavalierov veľké množstvo otáznikov. Dokáže sa tím zomknúť a naozaj dosiahnuť umiestnenie v prvej osmičke na východe? Dokáže sa Kevin Love zhostiť úlohy lídra? Predvedie sa osmička posledného draftu Collin Sexton?

„Saty“ v obkľúčení

Najväčším favoritom celej NBA sú aj po veľkých zmenách na súpiskách stále Golden State Warriors. Ich káder nezaznamenal žiadne veľké zemetrasenie, a tak sa tím okolo Stephena Curryho bude znova pokúšať o zisk titulu. Je však otázkou, či bude ich najväčším súperom znovu tím okolo LeBrona Jamesa, alebo niekto iný.

Menej príjemné správy dostal pred začiatkom sezóny jediný český hráč v NBA Tomáš Satoranský. Nielenže mu z tímu odišiel jeho veľký kamarát Marcin Gortat, ale Wizards priviedli Tomášovi ďalšiu veľkú konkurenciu. Okrem najväčšej hviezdy Johna Walla totiž bude musieť teraz bojovať o miesto v zostave aj s Austinom Riversom. Ten prichádza do Washingtonu z LA Clippers, kde bol v minulom roku členom základnej zostavy. Cesta k zvýšenému počtu odohratých minút je tak pre Tomáša znovu o niečo tŕnistejšia. „Satymu“ nezostáva než sa znovu pokúsiť ukázať, že na NBA má a predvádzať podobné výkony ako v poslednej fáze základnej časti, kde pravidelne nastupoval namiesto zraneného Johna Walla.

Komplikácie v metropole

Situácia vo Wizards je ale všelijaká, pretože na verejnosť presakujú správy, že atmosféra v klube nie je ideálna. Tím vraj svojím správaním rozdeľuje John Wall a údajne stojí aj za odchodom Gortata. Do klubu navyše prichádza ďalší hráč s veľkým egom, ktorý už v minulosti ukázal, že nemá tímového ducha. Dwight Howard je bezpochyby vynikajúcim basketbalistom, ktorý mnohokrát ukázal svoje kvality, ale ide o osobnosť, ktorá má neustále problémy zapadnúť do tímu. Bude teda zaujímavé sledovať, ako si tieto dve veľké mená sadnú a či ich vzťah ešte viac naruší tímovú chémiu. Wizards boli tento rok na prestupovom trhu nebývalo aktívni, ale zdá sa, že toto leto pre nich bolo skôr o snahe napraviť chyby spáchané v minulosti. Možno si však nakoniec tím z hlavného mesta, v snahe udržať krok s Bostonom a Philadelphiou, zamiesil len na ďalšie problémy, ktoré mu zabránia posunúť sa ďalej v play-off, po čom manažment a fanúšikovia mocne túžia.

Nová sezóna NBA

sľubuje mnoho príbehov a nepredvídateľných zvratov a len jednotlivé zápasy ukážu, ktorý z tímov sa na novú sezónu pripravil najlepšie. Všetko štartuje v utorok 16. októbra a na Nova Sport 2 budú k videniu 4 zápasy týždenne.

NBA

Šport
Foto Profimedia.cz
Nova Sport 2 utorok 16. 10. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi, Premium a Smart Internetová televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi, Premium a Smart

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC