Šport

Boxerský sviatok sa vracia na Slovensko

Boxerský sviatok sa vracia na Slovensko
Skylink Live TV

Sledujte na FightBox na Skylink Live TV Sledovať

Bojujú spolu do posledného dychu. Súperov zasypávajú spŕškami rán. Mlátia sa päsťami a kopú nohami. Nechajte sa vtiahnuť do večera plného neľútostných súbojov tých najsilnejších bojovníkov sveta.

Nie nadarmo sa svetová séria boxerských fighterov volá King of Kings čiže Kráľ všetkých kráľov. Počas jediného večera sa spolu totiž stretnú najlepší boxeri a kickboxeri planéty. A pozor, nejde len o tvrdých bojovníkov. Tento pojazdný cirkus, ktorý cestuje od mesta k mestu po celom svete, má vo svojich radoch aj neohrozené bojovníčky. Na rozdiel od tradične tvrdých športov, akými sú napríklad ľadový hokej alebo rugby, si v kickboxe ženy svoje miesto našli a (pozorne) strážia už od samého začiatku. Často sa navyše ženské bojovníčky dokážu pobiť tvrdšie ako ich mužskí kolegovia.

Po roku sa armáda namakaných fighterov vracia na Slovensko, konkrétne do Liptov Arény Tatralandia v Liptovskom Mikuláši, aby divákom pripravili adrenalínový zážitok, na ktorý nemožno len tak zabudnúť. Vlaňajší debut Svetovej série zanechal ten najlepší dojem, a tak sa dalo čakať, že sa King of Kings na rovnaké miesto vráti aj tento rok. Majitelia celej série si totiž športovú premiéru na Slovensku nemohli vynachváliť. Počas chystaného galavečera usporiadatelia ponúkajú jeden špičkový zápas za druhým. A nebude to žiadna druhá liga, do slovenského „bojiska“ mieria veľké mená ako z domova, tak zo zahraničia.

Najtvrdší borci

Priaznivci tohto tvrdého športu sa môžu tešiť na kickboxerské veľké mená ako napríklad Vladimír Konský, Cyril Pažitný či Milan Kováč, z boxerského ranku menujme zase Adriána Valentína. Na domácej pôde sa tiež predstaví Jozef Hurák a v ženskej kategórii Viktória Dočekalová. Všetci spomenutí borci sú zárukou nadpriemerného športového zážitku.

Hlavným lákadlom celej akcie bude dozaista slovensko-anglická bitka, v ktorej sa stretne jeden z najlepších slovenských bojovníkov Vladimír Konský so svojím rivalom z ostrovov Robertom Vereykenom. Konského šance nie sú malé, má totiž za sebou slušný rad cenných skalpov. Potom, čo sa stretol s najlepšími fightermi sveta sa mu podarilo v rebríčku KOK zaujať druhé miesto v kategórii ľahká váha. Na druhej strane ho ale bude čakať mladý a po víťazstve hladný súper, ktorý bude mať tú najvyššiu motiváciu. Na veteránovi Konskom by si totiž rád vybudoval svoje meno.

Slovanská čerešnička na torte

Pre tých z vás, ktorí sa najviac tešia na tvrdé súboje o víťazstvo v ťažkej váhe, máme dobrú správu. V tejto kategórii sa stretnú Slovák Martin Pacas s poľským borcom Michalom Turynskim. Pre zasvätených netreba pripomínať, že obaja fighteri sú niekoľkonásobní majstri sveta. Stretnutie veľmi pravdepodobne zamieša kartami v divízii ťažkej váhy a je možné, že bude mať vplyv aj na to, kto sa nakoniec stane majiteľom titulu šampióna v ťažkej váhe.

King of Kings sa rozpína

Séria King of Kings je už dnes globálnou značkou a s rastúcou popularitou tohto športového odvetvia môžeme očakávať, že sa galavečery budú rozširovať do stále viac krajín. „Sme jedna z najväčších kickboxerských organizácií na svete a máme naplánované akcie v nových krajinách,“ hovorí Donatas Simanaitis, prezident King of Kings. Podľa neho je budúcim územím, ktoré chce dobyť, región Balkánu. Pre tieto nové krajiny sa počíta so zapojením do Svetovej série už v budúcom roku.

King of Kings 2019

Šport
Foto FightBox

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC