Šport

75 rokov NBA

Basketbalová liga NBA – športový program
Skylink Live TV

Sledujte na Nova Sport 2 na Skylink Live TV Sledovať

NBA sa po dvoch rokoch obmedzení vracia do normálnej veľkosti a navyše oslávi 75 rokov od svojho založenia. Nenechajte si ujsť napínavé zápasy najslávnejšej basketbalovej súťaže sveta.

Už 19. októbra odštartuje nová sezóna basketbalovej ligy NBA. Po dvoch rokoch sa konečne vráti k plnému formátu, keď každý z 30 tímov odohrá v základnej časti 82 zápasov. Zároveň bude nadchádzajúca sezóna oslavou 75 rokov od vzniku súťaže, čo prinesie veľa zaujímavého obsahu navyše. Z pozície diváka sa tak môžete tešiť napríklad na špeciálne edície dresov, bonusové zápasy a samozrejme veľa prestrihov na pamätné momenty histórie. Pre fanúšikov budú pripravené aj profily legendárnych hráčov a trénerov. Zlatým klincom potom bude vyhlásenie 75 najlepších basketbalistov histórie NBA. 

Aké sú pomery síl

A kto sú favoriti nadchádzajúcej sezóny? Veľké nádeje sú vzhľadom na pozmenenú a veľmi silnú zostavu vkladané do Los Angeles Lakers. Ku hviezdam ako je LeBron James alebo Anthony Davis sa totiž po prestupe z Washington Wizards tento rok pridá tiež Russell Westbrook, právom považovaný za jedného z vôbec najlepších smečiarov v NBA.

S veľmi sľubnou zostavou ale tento rok nastupujú tiež Brooklyn Nets, v ktorej nechýbajú mená ako Kevin Durant alebo James Harden. Ostatne, Nets vlani uniklo finále doslova o vlások – v extrémne vyrovnanom štvrťfinále s Milwaukee Bucks totiž rozhodlo jedno predĺženie, ktoré Brooklyn Nets nakoniec neuhrali. 

Práve Milwaukee Bucks sa vlani stali šampiónmi po dlhých 50 rokoch. Nemalý podiel na tom mal hráč Giannis Antetokounmpo, ktorý je pre svoje schopnosti v kombinácii s výškou 215 cm prezývaný trefne „grécka beštia“. Ten je jedným z troch hráčov histórie, ktorí v tom istom roku získali ocenenie MVP (najužitočnejší hráč) a obranca roka – to sa naposledy podarilo legendárnemu Michaelovi Jordanovi.

Česká stopa

Českí diváci by si nemali nechať ujsť zápasy New Orleans Pelicans. Práve do tohto tímu totiž z Chicago Bulls prestúpila česká jednotka, rozohrávač Tomáš Satoranský. Výmenou za neho sa opačným smerom vydá Američan Lonzo Ball. České zastúpenie v súťaži tento rok doplní tiež veľká nádej v podobe strakonického rodáka Víta Krejčího, ktorý nastúpi v drese Oklahoma City Thunder. Rovnako ako Satoranský je rozohrávač a jeho cesta do NBA viedla cez španielsku EBA ligu. Na americké kurty sa potom dostáva v úctyhodných 21 rokoch.

Základná sezóna bude prebiehať od 19. októbra do 10. apríla 2022. Play-off následne vypukne 16. apríla a finále odštartujú 2. júna. Ak sa o víťazovi nerozhodne skôr, rozhodujúci zápas sa odohrá 19. júna. Na Nova Sport 2 HD budete môcť každý týždeň sledovať hneď štyri živé prenosy zápasov, a to konkrétne v utorky, štvrtky, soboty a nedele.

Nikola Jokić

MVP (najužitočnejší hráč) minulej sezóny bol menovaný Nikola Jokić. Je to prvýkrát, kedy ocenenie dostal reprezentant Denver Nuggets a rovnako tak ide o prvého MVP srbského pôvodu.

Basketbalová liga NBA

Šport
Foto Shutterstock
Nova Sport 2 utorok 19. 10. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi, Premium a Smart Internetová televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi, Premium a Smart

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC