Film / seriál

Univerzálna upratovačka

Čierna komédia Univerzálna upratovačka
Skylink Live TV

Sledujte na AMC na Skylink Live TV Sledovať

Univerzálna upratovačka je nesmierne milý film, aj napriek tomu, že sa v ňom vraždí. Herečka Maggie Smith, ktorú si pravdepodobne pamätáte ako profesorku McGonagallovú, jednoducho pôsobí čarovne, aj keď práve sekáčikom na mäso zabíja nepriateľov.

Treba ale dodať, že za nepriateľa táto pani považuje každého, kto je jej alebo jej okoliu nepohodlný. Proste sa s vecami nepapre. Snáď preto je ideálnym liekom pre rodinu farára, ktorá má starostí nad hlavu, ale všetci si na ne tak nejako zvykli a vzdali šancu ich kedy vyriešiť. Nymfomanická dcéra, neverná manželka, frigidný manžel… a Maggie Smith sa rozhodne s nešťastím zatočiť. Jedna z najkrajších úloh Mr. Beana… teda Rowana Atkinsona, rozpráva príbeh netradičnej britskej rodiny, ktorý vás rozosmeje, bez ohľadu na to, do akej generácie patríte. A to myslíme vážne. Tento film funguje na toľkých úrovniach, že je divné, že jeho režisér Niall Johnson nenakrútil nič iné, čo by stálo za to. Aj keby ale svetu za život priniesol len Univerzálnu upratovačku, nežil nadarmo.

Univerzálna upratovačka

Film / seriál
Hodnotenie FDB 74,9 %
Foto AMC

Réžia Niall Johnson

Obsadenie Rowan Atkinson, Kristin Scott-Thomas, Patrick Swayze, Maggie Smith, Emilia Fox, Liz Smith, Tamsin Egerton

Dĺžka 103 min.

Rok 2005

AMC pondelok 9. 3. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi a Premium Internetová televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi a Premium

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC