Film / seriál

Miláčik, zahráme si hru

Šaráda – americká kriminálna komédia
Skylink Live TV

Sledujte na AMC na Skylink Live TV Sledovať

Očarujúca Audrey Hepburn a Cary Grant v napínavej krimi komédii Šaráda. Keď zmizne manžel, je to problém. Keď s ním zmiznú aj všetky peniaze, ide o život.

Manželské aj finančné ťažkosti s tajnými agentmi v pätách sa riešia ťažko, ale rozhodne to nie je nuda. Aj keď by ste od samého začiatku asi tipovali, že Šarádu natočil sám veľký Hitchcock (scéna s vyhadzovaním tela z vlaku, úvodné titulky, napätie a nervy drásajúca atmosféra), tak túto filmovú „parádu“ má na svedomí režisér Stanley Donen. Ten len majstrovsky využil odkazy na kráľa hororov a thrillerov a zapracoval k tomu ešte čierny humor a trochu romantiky. Výsledný mix vás veľmi príjemne prekvapí, a to nielen vďaka hereckým výkonom hlavných hviezd Hepburn a Granta.

Kto sa hrá, (ne)hnevá

Regina Lampert (Audrey Hepburn) si žije pomerne bezstarostným životom. Jedinú vadu na kráse vidí vo svojom manželovi, preto by sa rada rozviedla, lenže zistí, že vlastne nemá s kým. Jej muž je údajne mŕtvy, namiesto neho však ožívajú staré zločiny. Za vojny spreneveril veľa peňazí, po ktorých teraz pasie mafia aj CIA. A kde sa vzal, tu sa vzal záhadný elegán Peter Joshua (Cary Grant), ktorý chce Regine pomôcť nájsť práve ony stratené peniaze. Lenže nič nie je zadarmo, takže ani Peter nepomáha rozkošnej dáme v ťažkostiach len tak, čo Regina čoskoro zistí. Komu má teraz chuderka veriť? Kto je vlastne Peter? A čo sa naozaj stalo s jej manželom? Jej pokojný život je v troskách a roztáča sa napínavý aj zábavný príbeh plný nečakaných odhalení.

Regina: Byť chladnokrvne zavraždený nie je nezmysel. Prečo to niekedy neskúsiš?

Nakoniec všetkému prídete na kĺb samozrejme aj vy, teda keď si túto krimi komédiu nenecháte ujsť. Chémia medzi Hepburn a Grantom funguje úplne skvele, ako keby spoločne hrali každý deň, ako dokonale sa dopĺňajú. Hepburn vás navyše milo prekvapí svojím nenúteným humorom (bola naozaj herečkou s veľkým H). Vo filme sa však objavia aj ďalšie hviezdy strieborného plátna. George Kennedy si zahral prešibaného zločinca Hermana Scobieho a James Coburn zase komicky krutého Texa. Ďalej je tu úžasný Walter Matthau ako Hamilton Bartholomew, ktorý doslova srší vtipom.

V Šaráde sa proste podarilo všetko od A do Z. Do poslednej chvíle budete napnutí ako traky, ako to s Reginou dopadne a kto sa „vylúpne“ zo záhadného Petra. Jednoducho sú filmy, ktoré nestarnú, a k nim Šaráda rozhodne patrí.

Šaráda

Film / seriál
Hodnotenie FDB 81,3 % Hodnotenie redakce
Foto AMC

Réžia Stanley Donen

Scénár Peter Stone

Obsadenie Cary Grant, Audrey Hepburn, Walter Matthau, James Coburn, George Kennedy, Dominique Minot, Ned Glass

Dĺžka 112 min.

Rok 1963

AMC pondelok 12. 7. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi a Premium Internetová televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi a Premium

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC