Film / seriál

Krotiteľky duchov prichádzajú!

Krotiteľky duchov prichádzajú!
Skylink Live TV

Sledujte na FilmBox Premium HD na Skylink Live TV Sledovať

Kto by nepoznal ikonický film Krotitelia duchov z roku 1984 s Billom Murrayom, Danom Aykroydom a Sigourney Weaver! Dobrodružná sci-fi komédia z New Yorku, v ktorej po boku ľudí žijú všemožné strašidlá, sa stala okamžite hitom a jej úvodnú pesničku doteraz hrajú rádiá i diskotéky. Po viac ako tridsiatich rokoch sa tvorcovia rozhodli populárny príbeh znovu oživiť – rýdzo mužský tím Krotiteľov nahradili ženy a svoju úlohu hrajú aj moderné technológie.

Erin a Abby sú kamarátky, ktoré spoločne napísali knihu o existencii paranormálnych javov. Lenže zatiaľ čo Abby v štúdiu „duchov“ pokračuje, Erin sa od diela dištancuje, pretože je profesorka na Kolumbijskej univerzite a paranormálne javy sú stále téma, ktorej sa väčšina ľudí na fakulte vysmieva.

Ak máte paranormálne problémy, sme tu pre vás!

Nakoniec jej ale nezostane nič iné, než sa k svojmu pôvodnému „povolaniu“ vrátiť a bývalej kolegyni pomôcť s jedným duchom – inak totiž hrozí, že jej kamarátka publikuje ďalšie vydanie knihy. Sprvu skeptická profesorka ducha naozaj zneškodní a stane sa nečakané – získa späť svoju vieru v paranormálne javy. A čo viac, prikývne na ponuku s Abby a jej kolegyňou Jillian otvoriť pobočku Krotiteliek duchov.

Ich prvý prípad je duch obťažujúci v metre, po ktorého likvidácii získajú štvrtú členku do tímu – Patty, zamestnankyňu podzemky, ktorá ich zavolala. Aby boli Krotitelia kompletní, chýba ešte asistent. Toho nájdu v atraktívnom, zato roztržitom mladíkovi Kevinovi. Sprvu musia čeliť predsudkom spoločnosti a nedostatku klientov, čoskoro ich ale čaká oveľa väčšia výzva. Okultista Rowan North totiž plánuje rozpútanie apokalypsy a to tak, že otvorí portál a vpustí do nášho sveta temné sily z podsvetia…

V novom filme si zahrali herci z pôvodnej série – Bill Murray, Dan Aykroyd aj Sigourney Weaver. Ústrednú dvojicu kamarátok, Erin a Abby, stvárnili Kirsten Wiig (Zmenšovanie, Marťan) a Melissa McCarthy (Drsniačky, Ženy z rodu Gilmorovcov), smoliarskeho snaživca Kevina potom skvelý Chris Hemsworth. Pre toho bola táto rola pomerne netradičná, pretože ho skôr poznáme ako superhrdinu Thora z rovnomennej filmovej série. Úprimne, herci to rozhodne nemali jednoduché, pretože predsa len ide o reboot takmer kultového filmu. Stačilo už len ohlásenie natáčania a niektorí fanúšikovia sa rozčuľovali, že nie je dôvod, prečo z krotiteľov robiť ženy a vôbec reboot natáčať. Kritiky zase film skôr strhali, rovnako ako tvorcov nepotešilo pár nominácií na anticeny, treba ale povedať, že získali aj niekoľko pozitívnych cien – napríklad People‘s Choice Awards alebo Women Film Critics Circle. Ako je vidieť, diváci sa pobavili a o to predsa ide. Tak to skúste aj vy – určite ide o nenáročný „feel good“ film, ktorý bude baviť vás i vaše deti. Či už majú päť alebo pätnásť rokov.

Melissa McCarthy

Skoro päťdesiatročná komička sa do pamäti slovenských divákov zapísala hlavne ako kuchárka Sookie v Ženách z rodu Gilmorovcov. Tento seriál pre ňu znamenal vrchol kariéry, aj keď už predtým hrala hlavnú úlohu v sitcome Mike a Molly. Melissa hrala v množstve komédií – za zmienku stoja napríklad Drsniačky so Sandrou Bullock.

Krotitelia duchov

Film / seriál
Hodnotenie FDB 47,8 % Hodnotenie redakce
Foto FilmBox, Profimedia.cz

Réžia Paul Feig

Scénár Katie Dippold, Paul Feig

Obsadenie Kristen Wiig, Melissa McCarthy, Zach Woods, Ed Begley, Charles Dance, Karan Soni, Kate McKinnon

Dĺžka 117 min.

Rok 2016

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC