Film / seriál

Kissáci a futbalový rokenrol: Prvá liga kope

Kissáci a futbalový rokenrol
Skylink Live TV

Sledujte na AMC na Skylink Live TV Sledovať

Rokenrolová legenda Kiss nakopla vlastný futbalový tím a chce s ním uspieť vo vlastnej reality šou. Jedno je isté: liga je liga!

Keď Kiss prvýkrát oznámili, že zainvestovali do tímu amerického futbalu, ktorý pochopiteľne pomenovali LA KISS, vokalista a spevák Gene Simmons prehlásil: „Dali sme si veľmi záležať na detailoch, aby si ľudia nemysleli, že ide len o nejakú rokenrolovú bandu s prilbami na hlave.“ Nakopnúť sezónu s béčkovým tímom hráčov s pomaľovanými tvárami podľa vzoru ikonickej kapely by bolo príliš jednoduché.“ Je to o skutočnom reálnom futbale,“ uisťuje Simmons. Reálnosť tejto reality koniec koncov potvrdzuje aj desaťdielna zábavná reality show Kissáci a futbalový rokenrol. 
 

Môjho srdca šampionát

Kiss sú legendy rokenrolu už viac ako 40 rokov. Majú za sebou niekoľko hudobných rekordov a stovky vypredaných vystúpení v športových arénach. Rekordy a arény novej show Kissáci a futbalový rokenrol sú ale úplne iného druhu. Gene Simmons založil s kolegom vokalistom a frontmanom Paulom Stanleym futbalový tím doslova na zelenej lúke. Napriek tomu, že futbal patrí (rovnako ako Kiss) ku gigantom amerického šoubiznisu (a popri baseballe, hokeji a basketbale je najpopulárnejším športom v celých Spojených štátoch), pred LA KISS v kalifornskej metropole Los Angeles už dlho žiadny tím neexistoval.
 
Kissáci pritom majú vysoké ambície. Simmons uisťuje, že športovo-zábavný projekt pre nich nie je žiadnym vedľajším projektom, chcú sa nielen presadiť, ale aj niečo znamenať. „Čo sme dali rokenrolu, chceme dať aj tomuto športu,“ potvrdzuje Stanley. Obaja najznámejší členovia skupiny v programe vystupujú ako majitelia a manažéri tímu. Majú minimum skúseností ale sršia o to väčším nadšením. Fanúšikom kapely navyše neunikne ani prítomnosť dlhoročného manažéra skupiny Kiss Doca McGhee. Odvaha, ťažká drina a všetky prekonané problémy majú nakoniec viesť k jedinému: vytúženej prestížnej účasti v celonárodnom šampionáte. 
 

Nie je čo stratiť

Desať dielov postupne zachytáva zápolenie tímu na ihrisku aj v zákulisí šatní, nečakane neuspokojivé výsledky najnadanejších hráčov, úspech prvého zápasu na domácej pôde, ktorý sa v podaní Kissákov mení na veľkú zábavnú show…, ale aj ponižujúcu porážku, vyhadzov jedného z koučov a zúfalé pokusy o záchranu. „Nemáme najlepších hráčov. Jednoducho to tak je. Naši hráči nepatria k absolútnej špičke. Lenže majú levie srdce,“ hodnotí Simmons nepriaznivý zvrat osudu. „Uprostred sezóny sme sa navyše museli zbaviť quaterbacka. Je to ako s Olympiádou, pokúsite sa zo seba dostať to najlepšie, a keď to nevyjde, vypadnete.“
 
O podobných veciach – ale na hudobnej scéne, vie skupina, ktorá zažila už niekoľko comebackov a na ktorú sa vždy napriek obrovským úspechom pozeralo ako na outsidera, svoje. Pravdou je, že o čo sa to pre LA KISS vyvíja horšie, o to sú Kissáci a futbalový rokenrol dramatickejším zážitkom. „Naši hráči nemajú čo stratiť, ale výhrou môžu veľa získať. Zároveň musia veľa dokázať sami sebe, tímu aj fanúšikom,“ hovorí Simmons. Ak by to bolo inak, tak by sa to asi muselo volať Nedvědovci a pétanqueové lehárko.
 
„Znamená to niečo dokonca aj pre mňa. Keď chlapi plačú ako dvanásťroční chlapci, zlomí vám to srdce,“ priznáva Simmons. „Dôjde vám, že niečo také je dôležitejšie a znamená viac než moja výplata alebo zmluva na nejakú holiacu penu – oni chcú vyhrať.“

Kissáci a futbalový rokenrol

Film / seriál
Foto AMC
AMC pondelok 6. 4. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi a Premium Internetová televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi a Premium

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC