Film / seriál

Fear the Walking Dead

Fear the Walking Dead
Skylink Live TV

Sledujte na AMC na Skylink Live TV Sledovať

Seriál Fear the Walking Dead sa začne vysielať v druhej pätnásť dielnej sérii, ktorá sa bude vysielať v dvoch častiach, pričom prvých sedem dielov začne v nedeľu 11. apríla. Zvyšných osem dielov sa bude vysielať neskôr počas roka 2016.

Seriál Fear the Walking Dead sa začne vysielať v druhej pätnásť dielnej sérii, ktorá sa bude vysielať v dvoch častiach, pričom prvých sedem dielov začne v nedeľu 11. apríla. Zvyšných osem dielov sa bude vysielať neskôr počas roka 2016.

Počas svojho celosvetového debutu dosiahla prvá séria rekordný úspech, a AMC Global sa tak dostala medzi prvých 10 vysielacích skupín večera na kľúčových regionálnych trhoch, vrátane Európy, Latinskej Ameriky, Ázie, Afriky a Stredného Východu. Seriál sa tiež stal najoceňovanejšou prvou sériou zo všetkých seriálov v histórii káblovej televízie v USA.

V seriáli produkovanom showrunnerom Daveom Ericksonom, Robertom Kirkmanom, Gale Anne Hurd, Gregom Nicoterom a Davidom Alpertom, nazvanom Fear the Walking Dead hrajú Kim Dickens v úlohe Madison, Cliff Curtis v úlohe Travisa, Frank Dillane v úlohe Nicka, Alycia Debnam-Carey v úlohe Alicie, Rubén Blades v úlohe Daniela, Mercedes Mason v úlohe Ofélie, Lorenzo James Henrie v úlohe Chrisa a Colman Domingo v úlohe Stranda. Seriál sa natáčal v štúdiách Baja Studios na polostrove Baja v Mexiku, kde sa v poslednom čase nakrúcalo niekoľko skvelých filmov s kulisami oceánu.

Prvá séria skončila v okamihu, keď Madison, Travis a ich rozšírená rodina našli dočasné útočisko na pozemkoch u Victora Stranda s výhľadom na Tichý oceán. Kým občianske nepokoje silnejú a mŕtvi dobývajú Los Angeles, Strand sa chystá na únik na svoju veľkú jachtu Abigail zakotvenú mimo pobrežie.

Rozhovor s producentom Dave Ericksonom o seriáli Fear the Walking Dead

Ako sa Fear the Walking Dead líši od Walking Dead a ako ľahko sa dá tento seriál pochopiť, keď ste nikdy nevideli Walking Dead?

Určite je to jednoduché a na to, aby ste pochopili Fear the Walking Dead, nemusíte o Walking Dead vedieť vôbec nič. Rozprávali sme sa s veľa ľuďmi – s hercami, producentmi a s niekoľkými divákmi – a všetci sa zhodli, že spôsob, akým rozprávame príbeh, znamená, že nemusíte dopredu nič vedieť o komikse ani o iných seriáloch. Zostavili sme ho ale tak, že ak ste fanúšikom pôvodných románov v grafickej podobe a sledujete Walking Dead, okamžite spoznáte mytologické prvky a pochopíte, ako sú príbehy vrstvené. Oceníte ale aj odlišný prístup oproti Walking Dead; iný pohľad tohto seriálu.

Pri prvej sérii sme celkom veľa diskutovali o myšlienke, že týmto príbehom pokrývame dobu, kedy je Rick Grimes v kóme na samotnom počiatku Walking Dead. Diváci tak dostávajú časové okno s tým, o čo prišiel. Keď sa ale pozriete na sled dielov prvej série Fear the Walking Dead, neplatí to v prípade záveru posledného obrazu vo finále, odkiaľ dostávate prestrih na Georgiu práve v okamihu, kedy sa Rick budí. Keď sa pozriete na načasovanie, v skutočnosti sme od tohto okamihu o niekoľko týždňov vedľa. Takže zaujímavé je, ako sme prvú sériu postavili a s tým, ako smerujeme do druhej série, je naša rodina relatívne izolovaná. V prvých niekoľkých dieloch sme sa dostali od okamihu, keď si uvedomili, že sa všetko rozpadá a že sa svet mení, až po príchod Národnej gardy a k okamihu, kedy uviazli v internačnom tábore. Verili, že sa veci vo svete tam vonku dávajú zase dokopy. Takže až do finále netušili, ako sa všetko rozpadá úplne radikálnym spôsobom.

A to je práve to skvelé pred nástupom druhej série. Bublina praskla! Museli utiecť z miesta, o ktorom sa pôvode domnievali, že im poskytuje útočisko pod ochranou vojakov, a ocitli sa na pobreží uprostred zúfalstva a katastrof. Naša zmiešaná rodina si teda teraz musí presne uvedomiť, aká je situácia okolo nich v skutočnosti zlá. Ako ďaleko sa to rozšírilo? Je to niečo, čo postihlo celú krajinu? Celý svet? Stavia ich to do naozaj zaujímavej pozície, kedy sa v priebehu seriálovej série naučia veľa nového jeden o druhom a svojich povahách, je zaujímavé, čo sa chystajú urobiť v situácii, keď sa veci okolo nich menia zo zlých na ešte horšie – ale ako ďaleko zájdu, aby všetko skutočne zrealizovali?

Celý rozhovor si môžete prečítať v tabletovom magazínu, ktorý je dostupný pre iOS a Android, alebo pre PC.

Nahrát obrázek Fear the Walking Dead

Film / seriál
Hodnotenie FDB 72.3 %
Foto AMC

Réžia Adam Davidson, Kari Skogland, Stefan Schwartz

Obsadenie Rubén Blades, Mercedes Masöhn, Cliff Curtis, Alycia Debnam Carey, Kim Dickens, Frank Dillane, Colman Domingo

Dĺžka 60 min.

AMC pondelok 11. 4. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi a Premium Internetová televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi a Premium

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC