Film / seriál

Druhýkrát v pustinách

Daniel Wu v úlohe bojovníka Sunnyho
Skylink Live TV

Sledujte na AMC na Skylink Live TV Sledovať

Seriál Into the Badlands venovaný východnému bojovému umeniu prichádza s druhou sériou. Aký osud čaká na bojovníka Sunnyho a chlapca s prezývkou M.K., ktorý disponuje mimoriadnou silou?

Prvá, šesťdielna, séria seriálu inšpirovaného klasickou čínskou rozprávkou o ceste na Západ predstavila divákom Badlands, krajinu, ktorá je ovládaná feudálnym systémom barónov. Nepokojmi zmietaným územím putuje neľútostný zabijak so strategickou mysľou, bojovník Sunny a M.K., na prvý pohľad obyčajný chlapec, ktorý má v sebe temnú silu, vďaka ktorej ovláda bojové umenie na tej najvyššej úrovni.

Sunny jeho tajomstvo odhalil a urobil z neho svojho žrebca, žiaka. Sám bol ako malý chlapec tiež trénovaný, a to teraz najmocnejším barónom Quinnom, u ktorého strávil svoju mladosť a ktorý mu dal príležitosť stať sa Smrtiakom, teda vojakom, ktorého náplňou je slúžiť práve Quinnovi. Sunny svojím bojovým talentom prevýšil ostatných Smrtiakov a vďaka počtu zabitých ľudí si vyslúžil Quinnov obdiv a vymenovanie regentom. Ďalšou dôležitou postavou v Badlands je láskavá doktorka Veil, ktorá je Sunnyho milenkou a čaká s ním dieťa, ktoré však predstavuje komplikáciu – Smrtiaci deti mať nesmú a neposlúchnutie tohto pravidla je trestané smrťou. Významnú úlohu zohráva aj Minerva alias Vdova, najnovšia barónka, ktorá zabila svojho manžela, ďalej jej slúžka Jade, Quinnova tretia žena, a jej nevlastný syn Ryder. Všetkými dielmi sa prelína nepriateľstvo medzi Quinnom a Vdovou, ktorá chce na svoju stranu získať M.K., aby jej svojimi schopnosťami pomohol zničiť najväčšieho protivníka.

Za seriálom stoja celkovo traja režiséri, David Dobkin, Guy Ferland a Nick Copus, ktorí majú s natáčaním seriálov bohaté skúsenosti. Jednu z hlavných úloh, Sunnyho, stvárnil americký herec Daniel Wu, ktorý sa od mala zaujíma o bojové umenia (po tom, čo videl film Kláštor Shaolin s Jetom Lim), ovláda wushu, a pôsobil dokonca aj ako tréner. Aj napriek dobrej kondícii však pre neho bolo natáčanie bojových scén fyzicky veľmi náročné: „Robiť jedenásť bojových scén za štyri mesiace je celkom šialené. V niektorých programoch, ktoré natáčame v Ázii, sú tri alebo štyri scény za obdobie šiestich mesiacov, takže máte čas znovu nadobudnúť silu. Ale tu nebol priestor pre odpočinok. A vedel som, že ak sa zraním, bude koniec natáčania. Zlomil som si síce jedno rebro, ale bol som schopný naďalej točiť.“

Ďalšie postavy si zahrali Oliver Stark, Aramis Knight, Emily Beecham, Orla Brady a Alexia Ioannides. Kým prvá séria je v znamení silného puta medzi Sunnym a jeho učencom, na začiatku druhej série sú žiak a učiteľ oddelení a obaja sa ocitajú v zúfalej situácii. M.K. sa snaží ovládnuť svoje sily, Sunnyho jediným cieľom je zase prebiť sa späť do Badlands a zachrániť svoju rodinu. Vdova sa stále snaží získať moc a dáva dohromady silnú armádu, nad všetkými ale visí tajomná a temná hrozba, spojenectvo sa rúca a priateľstvá sú zradené. Ubráni sa Sunny a M.K. ničivým následkom pomsty?

Desaťdielna druhá séria ponúkne opäť silný príbeh, elaborované bojové scény a známe postavy s prepracovaným charakterom i minulosťou. Kam sa budú ich osudy a celkový príbeh uberať nevieme, jedna vec je ale potvrdená – diváci sa dočkajú novej postavy, problematického Bajieho, ktorého si zahral Nick Frost, ktorý môže Sunnymu narobiť poriadne problémy. Bude práve on hlavným zloduchom novej série?

Více informací na našem Facebooku.

Viac nájdete v tabletovom magazínu, ktorý je dostupný pre iOS a Android, alebo pre PC.

Into the Badlands

Film / seriál
Hodnotenie FDB 76,7 %
Foto AMC

Réžia David Dobkin

Scénár Miles Millar, Alfred Gough

Obsadenie Emily Beecham, Sarah Bolger, Orla Brady, Marton Csokas, Ally Ioannides, Aramis Knight, Madeleine Mantock

Dĺžka 42 min.

AMC pondelok 20. 3. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi a Premium Internetová televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi a Premium

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC