Film / seriál

Big Eyes

Big Eyes – životopisná dráma
Skylink Live TV

Sledujte na AMC na Skylink Live TV Sledovať

Jeden z najväčších podvodov v dejinách umenia 20. storočia vyústil v proces, ktorý v 60. rokoch s napätím sledovala celá Amerika.

Film Big Eyes tvorí vo filmografii režiséra Tima Burtona zaujímavú odbočku. Životopisnú drámu si už síce raz vyskúšal (Ed Wood), tentoraz sa však rozhodol točiť úplne inak, „neburtonovsky“, bez svojich obľúbených hercov a typických postupov. Vznikol tak realistický film, ktorý sa vracia k tvorbe americkej maliarky Margaret Keane (Amy Adams).

A tiež k veľkému škandálu, ktorý sa rozhorel po tom, čo sa rozhodla svetu vyjaviť, že autorkou podmanivých kresieb detí s abnormálne veľkými očami, nie je jej manžel Walter (vynikajúci Christoph Waltz), ale ona sama. Tento podnikavec, ktorý sa zmocnil Margaretinho života i jej tvorby, dokázal svojou výrečnosťou a marketingom urobiť z gýčovitých kresieb nielen dobový fenomén, ale predovšetkým na ňom zarobiť ohromné imanie.

Big Eyes

Film / seriál
Hodnotenie FDB 76,2 %
Foto AMC

Réžia Tim Burton

Scénár Scott Alexander, Larry Karaszewski

Obsadenie Amy Adams, Christoph Waltz, Krysten Ritter, Jason Schwartzman, Danny Huston, Terence Stamp, Emily Fonda

Dĺžka 106 min.

Rok 2014

AMC sobota 23. 7. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi a Premium Internetová televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi a Premium

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC