Film / seriál

Ako poslíček k láske prišiel

Romantická komédia Slúžiť Sáre
Skylink Live TV

Sledujte na AMC na Skylink Live TV Sledovať

Máte job snov? Nemáte? Nevadí! Aj tak môžete stretnúť lásku svojho života podobne ako Joe Tyler (Matthew Perry).

Vo filme Slúžiť Sáre pracuje Joe ako poslíček, ktorý doručuje rôzne dokumenty, väčšinou ide o veci, ktoré sú ľuďom dosť nepríjemné, napríklad rozvodové papiere. A vďaka nim sa zoznámi aj s krásnou Sárou Moore (Elizabeth Hurley). Jej manžel ju chce obrať o peniaze, a tak si najme Joea, aby ju s rozvodom predbehol a bol vo výhode. Lenže Sára je nielen krásna, ale aj múdra, a tak svojho takmer bývalého exmanžela dobehne, a to s pomocou svojho nového spojenca Joea.

Zábava, romantika, happy end

Matthew Perry je dobrý komik, a tak úloha Joea bola priamo pre neho. Tento chlapík vedie celkom stereotypný život – neustále strieda zamestnania, o poriadnu ženskú nie a nie zavadiť, a tak je aspoň sarkastický. Keď prijme pozíciu doručovateľa (najčastejšie rozvodových papierov), myslí si, že ho už nič neprekvapí. Teda pri doručovaní takýchto lajstier práve nuda nie je, ľudia reagujú často veľmi nepredvídateľne šialene, ale v Joeovom živote to nič nemení. Do tej chvíle, kým si ho nenajme texaský magnát (v kovbojských čižmách a klobúku zrejme aj spí). Sára je však jediná klientka, ktorá rozvod nemieni len tak vzdať, teda nemieni sa vzdať svojho majetku. Ponúkne preto Joeovi, že keď teraz doručí rozvodové papiere jej mužovi, dostane podiel z majetku, ktorý Sára vysúdi. Tak začína bláznivá cesta, na ktorej sa Joe a Sára samozrejme najskôr nemôžu vystáť, aby nakoniec zistili, že bez seba nemôžu byť.

Slúžiť Sáre je film z klasického ranku bláznivých komédií, ktoré vsádzajú na predstaviteľov ústredného páru. Perry tak bohužiaľ nepredvádza nič nové. Ako vždy ho prenasleduje smola a nezostáva mu nič iné, než všetko ironizovať a sarkasticky komentovať. Síce je v tom svojím spôsobom majster, ale v tomto prípade to vyzerá, že už ho roly pojašených nemehiel prestávajú baviť, čo je škoda. Oveľa energickejšia je potom Hurley ako Sára. Filmári veľmi dobre vedeli, že Hurley musí nosiť sexy oblečenie, aby predovšetkým mužskú časť divákov potešili čo najviac. Lenže Hurley nie je len krásna diva, je to aj pomerne slušná herečka. Vďaka nej je Sára viac než len pekná tvárička s peknou postavičkou. Je to divoká ženská, čo si nenechá mazať maslo po hlave.

Bohužiaľ niektoré gagy sú dosť prvoplánové, takže ich vtipnosť vyprchá ešte skôr, než ich stihnú herci dohrať. Inak je film Slúžiť Sáre klasika. Hrdinovia sa stretnú náhodou, potom ich napadne šialenosť, ktorú spoločne uskutočnia, potom sa štvú, potom všetko dobre dopadne, ale oni idú každý svojou cestou, až potom si uvedomia, že bez seba nemôžu žiť, tak sa k sebe dojemne vrátia. Zazvonil zvonec a rozprávky je koniec... Presne tak to je. Ale jednoduché veci bývajú odskúšané a sú spoľahlivé. Takže je tento film síce klasika, ale ako zábavná oddychovka funguje veľmi dobre.

Zaujímavosť

Veľa sarkastických komentárov, ktoré vo filme zaznejú, nie sú dielom scenáristov, ale vznikli vďaka improvizácii Matthewa Perryho.

Slúžiť Sáre

Film / seriál
Hodnotenie FDB 68,3 % Hodnotenie redakce
Foto AMC

Réžia Reginald Hudlin

Scénár Jay Scherick, David Ronn

Obsadenie Matthew Perry, Elizabeth Hurley, Vincent Pastore, Bruce Campbell, Cedric the Entertainer, Amy Adams, Terry Crews, Jerry Stiller, Marshall Bell, Joe Viterelli, Tony Longo, Julio Cedillo, Andrew Wilson, Ash Christian, Mike Judge, Mirelly Taylor, Nikki Schieler Ziering, Alaina Huffman, Tammy Barr, Farah White, Michael Marco, Libby Villari, Ramsey Williams, Toby Metcalf

Dĺžka 102 min.

Rok 2002

AMC štvrtok 10. 12. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi a Premium Internetová televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi a Premium

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC