Film / seriál

13 dní

Americká dráma 13 dní
Skylink Live TV

Sledujte na AMC na Skylink Live TV Sledovať

Roger Donaldson, režisér, vďaka ktorému uzrel svetlo sveta Bankový kuriér s Jasonom Stathamom, v roku 2000 nakrútil dvaapolhodinový epos o dvoch týždňoch v roku 1960, kedy svet od jadrovej vojny delilo stlačenie jediného červeného tlačidla.

Príbeh začína práve vo chvíli, keď Kennedymu oznamujú podrobnosti o inkriminujúcich fotografiách, ktoré dokumentujú jeho mimomanželské pletky. Akoby toho chudák nemal dosť, medzitým Rusko presúva jadrové rakety na Kubu. Celý svet je v napätí, čo sa stane, generáli stoja o odvetu, vládni poradcovia nesúhlasia, americké zbrane sú zacielené na Moskvu… Prezident má peklo doma aj v práci. Proste tuhých trinásť dní, kedy nikto nevedel, či bude nejaké zajtra, pretože jadrová vojna nebola ďaleko. Dnes už skoro klasika s Kevinom Costnerom, ktorý vás bude baviť aj keď vlastne už viete, ako to celé dopadlo. Aj napriek tomu, že ide o hollywoodsku drámu, nesie film pomerne vysokú informačnú hodnotu. V čase karantény teda môže slúžiť ako kvalitná samovzdelávacia lekcia modernej histórie.

13 dní

Film / seriál
Hodnotenie FDB 77,5 %
Foto AMC

Réžia Roger Donaldson, Dianne Crittenden

Obsadenie Kevin Costner, Bruce Greenwood, Steven Culp, Dylan Baker, Michael Fairman, Oleg Vidov, Stephanie Romanov

Dĺžka 146 min.

Rok 2000

AMC piatok 17. 4. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi a Premium Internetová televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi a Premium

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC