Dokument

Zabezpečenie letiska: Peru a Brazília

Zabezpečenie letiska: Peru a Brazília – dokument
Skylink Live TV

Sledujte na National Geographic HD na Skylink Live TV Sledovať

Čo si so sebou beriete na dovolenku? Stačí len pár zvrškov, doklady a kozmetika? Potom ste ideálni cestovatelia.

Lenže nie všetci cestujú tak „nevinne“, a tak majú policajti a colníci o prácu postarané predovšetkým na letiskách. V dokumentárnom seriáli Zabezpečenie letiska navštívime dve najväčšie, a tým pádom aj najfrekventovanejšie, letiská v Latinskej Amerike: peruánske Jorge Chavez a brazílske Sao Paulo-Guarulhos. Určite už tušíte, kam mierime. Policajti na týchto letiskách nehľadajú u cestujúcich zlé zubné kefky alebo exspirované müsli tyčinky. Zaujímajú ich predovšetkým nelegálni prisťahovalci a pašeráci kokaínu.

Na týchto letiskách je skutočne živo, ostatne ako uvidíte v niekoľkých epizódach sami. Pri práci im pomáhajú moderné technológie, ale aj špeciálne vycvičené psy. Dohľad nad týmito letiskami prebieha dvadsať štyri hodín denne sedem dní v týždni. A čo najčastejšie policajti nachádzajú? Dnes už štandardom sú najrôznejšie skrýše v batožine i oblečení, potom sa pašujú drogy v tobolkách ukrytých na miestach, kde by ste ich skutočne nehľadali… A takým evergreenom sú tiež falošné dokumenty.

Ak ste si mysleli, že práca na letisku je „pohodička“, potom vás presvedčíme o opaku. Môže to byť aj poriadny adrenalín. Ale pozor, „vynálezmi“ ani obchodným nadšením takýchto cestujúcich sa neinšpirujte!

Zabezpečenie letiska: Peru a Brazília

Dokument
Foto Profimedia.cz
National Geographic HD pondelok 19. 10. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi, Premium a Smart Internetová televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi, Premium a Smart

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC