Dokument

Väzňom v cudzine

Väzňom v cudzine
Skylink Live TV

Sledujte na National Geographic HD na Skylink Live TV Sledovať

Ďalšia séria napínavého dokumentárneho seriálu vás zoznámi s osudmi veľmi rozdielnych ľudí, ktorí sa niekedy právom, inokedy neprávom ocitli vo väzení.

I pre túto sériu stále platí – iný kraj, iné väzenie. A obzvlášť mimo Európy a Severnej Ameriky je to často diametrálny rozdiel. Dostať sa do mexického alebo napríklad ázijského väzenia dobrovoľne nikto nechce. Napriek tomu stále existujú ľudia, ktorí vedome hazardujú so svojou slobodou. Avšak nájdu sa medzi nimi aj takí, ktorí jednoducho nemajú na výber. Napríklad Carlos Quijas nie je žiadny gangster, je to obyčajný chlapík, ktorý bol v zlú chvíľu na zlom mieste. Neprávom ho odsúdia a aby prežil, pridáva sa k mexickému drogovému kartelu. Pre dobrákov nie je vo väzniciach bezpečne, prežívajú len drsní chlapi. Trochu iný je príbeh Davida Kunkela, ktorý rozhodne nepatrí ku svätúšikom. Prevážal totiž z Afganistanu hašiš, a nie málo. Vo svojom Land Roveri sa snažil prepašovať 45 kilogramov! Dokážete si predstaviť, že za taký náklad nedostal podmienku a verejnoprospešné práce. Ale väzenia nemusia byť len tie oficiálne, s vlajočkou štátu a väzenskou službou za ostnatým drôtom. Svoje o tom vie Keith Stansell, ktorý sa ako vládny zamestnanec stal rukojemníkom v Kolumbii po tom, čo sa zrútilo jeho lietadlo do džungle. Aj keď sa títo muži stali väzňami z rôznych dôvodov, jedno je vždy rovnaké. Po takejto skúsenosti nikto netúži.

Väzňom v cudzine

Dokument
Foto National Geographic
National Geographic HD pondelok 4. 2. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi, Premium a Smart Internetová televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi, Premium a Smart

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC