Dokument

Odkrývanie Bermudského trojuholníka

Dokument Odkrývanie Bermudského trojuholníka
Skylink Live TV

Sledujte na National Geographic HD na Skylink Live TV Sledovať

Vydať sa na šíre more je vždy trochu riskantné. Príroda je mocná a moria i oceány dokážu byť veľmi zradné.

K najobávanejším oblastiam na našej planéte zrejme patrí aj neslávne známy Bermudský trojuholník. Rozprestiera sa na hranici Mexického zálivu a Atlantiku, konkrétne ide o rozsiahle územie medzi južným cípom Floridy, Portorikom a Bermudami. Niekto tvrdí, že všetky podivné udalosti, ktoré sa tu udiali, sú racionálne vysvetliteľné a za všetkým stoja len prírodné javy. Existujú však aj teórie, že Bermudský trojuholník ovládajú nadprirodzené sily, že tu operujú mimozemšťania, že tu leží brána do iných dimenzií alebo že je tu ukrytý svet bájnych civilizácií (napríklad aj bájna Atlantída).

Tak či tak, každopádne ide o oblasť, kde tu a tam zmiznú obrovské lode či moderné lietadlá. A tak sa v dokumente Odkrývanie Bermudského trojuholníka vypravíme preskúmať svet pod hladinou. Geologicky sa jedná o veľmi zaujímavú oblasť plnú podmorských jaskýň a hlbokých priekop. O okraj Bermudského trojuholníka sa tiež „otiera“ Golfský prúd, takže sa tu často vyskytujú búrky, tornáda, hmly a je ťažšie sa v takých oblastiach orientovať.

Uvidíme, ktorý tábor má pravdu a či pod morskou hladinou objavíme nespočetné množstvo vrakov stroskotaných lodí aj lietadiel alebo rozvaliny nejakého prastarého mesta. Alebo sa snáď stratí niekto z našej expedície? Uvidíte sami, aké tajomstvá Bermudský trojuholník skrýva a či nám ich vôbec vydá. 

Odkrývanie Bermudského trojuholníka

Dokument
Foto National Geographic
National Geographic HD streda 13. 5. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi, Premium a Smart Internetová televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi, Premium a Smart

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC