Dokument

Kozmos: Možné svety

Dokumentárny seriál Kozmos: Možné svety
Skylink Live TV

Sledujte na National Geographic HD na Skylink Live TV Sledovať

Čas a priestor sú zdanlivo jednoducho pochopiteľné veličiny. Opak je však pravdou. Ponúkajú nám totiž ohromné možnosti poznania.

Výpravný seriál nám dovolí nahliadnuť ako do minulosti, tak do budúcnosti. A nebudú to hocijaké výlety. Kozmos: Možné svety približuje nové dimenzie poznania nielen našej planéty, ale aj celého vesmíru. Jeho tvorcovia vytvorili akýsi televízny stroj času, a tak sa vrátime o miliardy rokov späť, aby sme mohli byť svedkami okamihov, kedy sa na našej planéte začal vyvíjať život.

Potom skočíme pre zmenu do vzdialenej budúcnosti. Dozvieme sa, že či chceme, alebo nechceme, jedného dňa bude Zem kvôli umierajúcemu Slnku neobývateľná. Zmizne ľudstvo spoločne s našou hviezdou, alebo sa uchýli na inú planétu? V rámci vybraných epizód sa tiež zoznámime s niekoľkými expertmi, ktorí sa nám budú snažiť vysvetliť, kadiaľ sa ľudia majú uberať, aby prežili. Napríklad genetik Nikolaj Vavilov sa snažil vedeckými metódami vyriešiť hladomor, a tak zhromaždil neuveriteľné množstvo semien rastlín z piatich kontinentov. Po tajomstve života budeme pátrať tiež v epizóde, ktorá sa dotkne 2. svetovej vojny a samozrejme navštívime aj kolísku modernej európskej civilizácie, Grécko. Seriál ponúka tiež veľmi pútavý vizuál. Predovšetkým epizódy mapujúce vesmír a našu budúcnosť sú doslova nabité fascinujúcimi zábermi, ktorými by nepohrdli ani tvorcovia sci-fi trhákov, či už ide o vesmírne telesá, alebo vízie najrôznejších stavieb a technických vymožeností. 

Kozmos: Možné svety

Dokument
Foto National Geographic
National Geographic HD pondelok 23. 3. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi, Premium a Smart Internetová televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi, Premium a Smart

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC